Ve finále pak proběhlo předání třílitrové lahve koňaku Louis XIII. Le Jeroboam, který obsahuje nápoj zrající mezi čtyiceti a sto lety

Ve finále pak proběhlo předání třílitrové lahve koňaku Louis XIII. Le Jeroboam, který obsahuje nápoj zrající mezi čtyiceti a sto lety Zdroj: foto Terasa U Zlaté Studně

Koňak je jediný v České republice, a bar ho bohužel nebude rozlévat hostům (nedělo se tak ani na degustaci), ale pokud ho jednou prodá, tak jedině v celku.
LOUIS XIII.
LOUIS XIII.
Ve finále pak proběhlo předání třílitrové lahve koňaku Louis XIII. Le Jeroboam, který obsahuje nápoj zrající mezi čtyiceti a sto lety
Koňak za šest set tisíc korun
7
Fotogalerie

Nový bar se chlubí koňakem za 600 tisíc. Ochutnat vám ale nedá

Proslulá pražská restaurace Terasa U Zlaté studně otevřela stejnojmenný bar a pořídila si k tomu exkluzivní koňak za šest set tisíc korun. Kolik by stál jeden panák se nedozvíme; z Baru U Zlaté studně se totiž tímto stává pevnost Ludvíka XIII. a kdo by o nápoj stál, musí si koupit celou tří litrovou lahev.

U Zlaté studně je podnik s proslulou kuchyní i neuvěřitelným výhledem na Prahu, pode majitelů mu však chyběl útulný, pohodlný, domácí bar, zaměřený na tradiční a konzervativní hodnoty, které symbolizuje například právě exkluzivní řada koňaků. Trochu překvapivě k nim patří i molekulární mixologie, s jejíž pomocí se zde připravují některé míchané drinky. Bar sám, místnost pro pár hostů, je obklopený lesklým dřevem a upomíná výzdobou trochu na osmdesátá léta.

Součástí otevíracího večera byla degustace koňaků z řady Rémy Martin, a díky výřečnému sommeliérovi šlo nejen o gastronomický zážitek, ale i o lekci z lásky k práci. Pokud ta práce souvisí s alkoholem, je to samozřejmě snazší, mohlo by jednoho napadnout.

Ve finále pak proběhlo předání třílitrové lahve koňaku Louis XIII. Le Jeroboam, který obsahuje nápoj zrající mezi čtyřiceti a sto lety. Je jediný v České republice, a bar ho bohužel nebude rozlévat hostům (nedělo se tak ani na degustaci), ale pokud ho jednou prodá, tak jedině v celku. Cena nebyla stanovena, hovoří se o hodnotě ve výši šest set tisíc korun.