kostelecké uzeniny

kostelecké uzeniny Zdroj: YouTube.com

Kostelecké uzeniny: Rekord v blbosti překonán!

Reklamní videa jsou debilní ze samé své podstaty. Když se ale míra debility přežene, stává se z dílka de facto dadaistické umělecké dílo. Něco podobného se podařilo tvůrcům nového reklamního klipu Kosteleckých uzenin. Toto filmové dílko je bezpochyby vyrobeno ze separátu.

Dlouhá léta vedla pomyslnou hitparádu reklamních debilit hymna ČEZu, ve které bleskosvodem mával samotný Křižík. Pak postavení tohoto nesmrtelného díla vážně ohrozil český rapper Leo Beránek svým trhákem Boty. Píseň je celá o tom, že si rapper koupil nové boty, a je tak blbá, že zastínila i legendární trhák ČEZu. Rapper však zapomněl na závěr písně zarapovat, jaké značky ty boty vlastně jsou, takže dílo nelze chápat jako reklamní.

Nyní se však ČEZ definitivně odsunul na druhou příčku. Hlavní výhru ve stupiditě získává nový klip Kosteleckých uzenin - a doporučuji v plné, dvouminutové verzi:

Jde o parodii (možná neúmyslnou) Hašlerovy písně Ta naše písnička česká. Zda tutu nahrávku jako parodii zamýšleli samotní autoři, těžko odhadnout. Ale toporná strnulost účinkujících a jejich zoufalý zpěv - podle všeho vystoupení „opravdových“ řezníků z Kostelce - dělají z celého výkonu dadaistické dílo světových kvalit. Obzvláště když dočkáme do konce, kdy se nad zpívajícími řezníky objeví transparent s heslem „Poctivé řemeslo vám přináší KOSTELEČTÍ DOBRÁCI OD KOSTI.“

Nebudu prudit, že správně česky tam má být přinášejí. On (jeden) přináší, oni (pokud je jich víc) přinášejí. Ale to nechme stranou, proč by měli řezníci umět správně česky! Důležitější je, že v heslu chybí, je zamlčena, velmi důležitá informace. Totiž že ti kostelečtí dobráci jsou s největší pravděpodobností od té kosti strojově odděleni. Protože celé dílo nenechá nikoho na pochybách, že je vyrobeno ze separátu.

V podstatě je to legrace. Jediné mne ale na celé reklamě opravdu děsí. Pokud totiž ti stejní voliči, kteří poslali Zemana na Hrad, pošlou Babiše do Parlamentu, tak budem brzy podobně jako nešťastníci z Kostelce povinně zpívat všichni.