Iveta Bartošová

Iveta Bartošová Zdroj: Pavel Machan, Roman Souček

Džambulka si dnes vzala Rychtáře: Novomanželé, pár rad pro společnou cestu životem

Zpěvačka Iveta Bartošová známá pod pseudonymem Džambulka, se dnes ve 14:22 UHŘČ (uhříněvského času) vdala za laskavého džentlmena Josefa Rychtáře. Reflex sice nebyl součástí manévrů novinářů, kteří dnes okupovali nebohou pražskou dědinku, ovšem jako PRVNÍ přináší rady pro společnou cestu životem aneb Co nejspíš říkal jejich oddávající...

Vážená Iveto, vážený Josefe,

dnes přišel váš velký den. Jste jistě rozechvělí novou zkušeností, kterou v životě prožíváte. Nová není, že byste to už nepoznali, ale že člověk hodně zapomíná, tak je pak pro něj všechno pořád nové.

Vydáváte se tedy na společnou cestu životem.

Rádi bychom vám dali několik užitečných rad, které se vám mohou na vaší společné cestě teoreticky hodit.

Vážený pane Josefe, člověk může být šťasten, když dodrží několik základních pravidel. Jistě to může být těžké a nezvyk pro člověka, který je zatím nikdy dodržovat nezkusil, ale vaše láska k Ivetě by snad mohla způsobit zázrak, aspoň nějaký v naší milované vlasti.

Předně není správné vyměňovat jen tak jednu ženu za druhou. Jenže stává se a vy byste tu nebyl, kdybyste to neudělal, přejděme hned k dalším bodům.

Je dobré se soustředit na řízení vozu. Osvědčuje se nesápat se hned po každém, kdo vás rozčílí, třeba už jen svou existencí. Mluvte slušně, mohly by vás třeba slyšet děti a ptát se doma, co jste to říkal.

Neste statečně, že kdybyste nebyl manžel Ivety, nikdo by o vás nevěděl. Nic si z toho nedělejte, manžel paní Thatcherové a manžel paní Merkelové na tom byli vždycky stejně. Adina Mandlová měla taky hodně mužů a nikdo si je nepamatuje, takže jste celkem v přijatelné a pochopitelné společnosti, nemusí vás to bolet.

Kdybyste byl poručík Columbo, bylo by to naopak, ale to vy nejste. Nebojte se, nikdo vám to nevyčítá.

Vážená paní Iveto, patříte k lidem, o kterých člověk chvíli neslyší a hned se ptá, kde jste.

To se nepovede každému.

Stala jste se všudypřítomnou a to je božská vlastnost. Když má člověk jednu, většinou chybí ty dvě další, v tomto případě všemocnost a vševědoucnost. Taky se nebojte, to za vás obstarají jiní. Máte jich kolem sebe – aspoň zatím – dost. Pamatujte ale, že každý si má pro výstup zvolit takovou Sněžku, jaká odpovídá jeho silám. Nemusí být každý hned slavík zpívající pod hvězdami. Vždyť i slepička, která jako součást pracovitého kolektivu odevzdá své skromné denní dílo a pomalým leč jistým krokem trefí večer do svého kurníku k zaslouženému odpočinku, si zaslouží spravedlivé uznání.

Člověk ke svému životu potřebuje opojení a vášeň. Hledáte-li to, hledejte to v lásce. Opojení se dostaví, pokud to bude pořád ta samá láska. Láska je opak toho, čemu se tak říká v tom, co čtete, pokud něco čtete. Pokud ano, stačí pak všechno pojmenovat naruby a jste doma.

Nenechte se unášet dojmy, ani lidmi.

Paní Iveto, přejeme vám, abyste pochopila a prožila, že bulvár vás živí. Nenechte se zabít. Je to jako v indickém podobenství o dvou dojných krávách, které putují pod nebem na zelených pastvinách a živí jedna druhou. Jen když jedna z nich zešílí, zabije tu druhou. Jen je to tak, že ta jedna je vždy křehčí než ta druhá a pamatujte, že vy jste tou slabší bytostí v tomto spojení. Na rozdíl od souputníka jste křehká a nejste věčná. V tomto světle se také dívejte na své spolupracovníky, kterými už dávno nejsou učitelé zpěvu.

Nestupňujte dávky, pak už stejně nic nezabírá. Den pak nebude mít tolik hodin, abyste si všechny dávky mohla opatřit. Ohledně některých substancí doporučujeme homeopatický přístup. Jeden atom a zbytek destilovaná voda.

Milí mladí snoubenci, jsou věci, které se vás týkají společně. Jak jste řekli, už pracujete na miminku. Práce člověka šlechtí, když je radostná, tak jde od ruky a tak dále. Ale až přijdou děti jako plod vaší dlouhé lásky, musíte dbát o jejich rozvoj duševní i tělesný.

Ať vaše případné děti poznají domov jako místo trvalé a ničím neohrožené lásky, jako místo soukromí, které patří jen vám a jim.

Ať na vás mohou být vždy hrdé a vy na ně.

Ať od vás poznají, že v životě nejsou tím nejdůležitějším peníze a sláva a úspěch, ale vztahy a pomoc mezi lidmi.

A ještě jednu radu nakonec, milí snoubenci, až se zase budete někdy s někým brát, zkuste si vzít někoho, kvůli kterému nebude nutné budovu chránit pomocí policejních složek. Ušetříte tím peníze daňových poplatníků i jejich nervy.

AUTOR: JAN – jediný člen Reflexu, který někdy někoho oddával