Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: Profimedia.cz / koláž Reflex

Otevřený dopis panu Macurovi: Zeman na sluníško!

V momentě, kdy bude národu nejhůř, vyjedou z hory Blaník (nezaměňovat s FC Baník) Blaničtí rytíři a všechno to zachráněj. V současnosti je na tom národ už tak zle, že z hory vyjel pan Zděnek Macura.

Vážený pane Macuro!

Vaše role při záchraně Džambulky Bartošové si nezadá s hrdinnými činy Odyssea, Spartaka či zakladatele pivovaru Starobrno. Její odvoz na sluníško z náruče jejího zlotřilého milence lze připodobnit k vyvedení Židů z egyptského otroctví. A její fotografie na písku, kterou jste zveřejnil, je stejně dojemná jako fotografie mrtvých delfínů vyplavených na pláž příbojem. Jednoduše řečeno - záchranou Džambulky jste udržel naživu celou českou kulturu spolu s kulturní veřejností, která by bez Džambulky osiřela jak Erbenovo dítě.

Záchrana české kultury však není jediným historickým úkolem, který Vám dějiny nachystaly. Kultura není všechno, máme zde také politiku. Proto ve jménu zachování ústavního pořádku a parlamentní demokracie v této zemi Vás tímto jménem lidu žádám, abyste okamžitě unesl Miloše Zemana na sluníčko na Papuu - Novou Quineu a udržoval ho tam ve stavu podobném jako Džambulku (3,5 promile alkoholu v krvi) nejméně do konce jeho prezidentského období. Pokud pošlete mediím fotku Miloše Zemana na pláži ve stejné poloze a se stejným výrazem v tváři, jaký měla Džambulka, otisknou tuto fotku - s uvedením Vašeho autorství samozřejmě - i ty nejserioznější tiskoviny jako Maxim a Haló noviny. A garantuju Vám, že Zemana nepojedou na pláž hledat dokonce ani Rychtář, Šlachta a Ištvan.

Proto ještě jednou prosím: Zahajte záchrannou akci Zeman na sluníško, lid této země Vám to nikdy nezapomene.

Se srdečným pozdravem a s díky předem Váš Jiří X. Doležal