Ledový bar

Ledový bar Zdroj: Facebook

New York zatočil s vedrem: Uprostřed Manhattanu otevřeli bar z ledu

V nesnesitelném letním horku mají obyvatelé New Yorku novou možnost, jak se ochladit přímo uprostřed Manhattanu. Provoz tam totiž o víkendu zahájil první ledový bar.

V newyorském ledovém baru je vstupné 20 dolarů (asi 400 korun) a zahrnuje i zapůjčení eskymáckých rukavic, zimní bundy a samozřejmě také výsadu vypít si drink v ledové atmosféře podniku, který je celý z ledu.

„ Z ledu je všechno," řekl manažer Chris Eldridge. "Židle, na kterých sedíte, sklenice, ze kterých pijete, a dokonce i světla nad vaší hlavou jsou z ledu," doplnil nadšeně.

Podnik byl podle promotérů vyřezán ze stoprocentního kanadského ledu, potřeba bylo asi 350 bloků, každý o váze zhruba 45 kilogramů. Z nich vzniklo chladivé prostředí baru, kde teplota nepřevyšuje mínus pět stupňů Celsia. To je obzvláště vítané v době, kdy New York zažívá teploty kolem 30 stupňů.

Aby bylo uchováno mrazivé prostředí, musí hosté u vchodu do teplotně izolovaných skříněk odevzdat všechna zařízení, která vydávají teplo.Dovnitř se tedy nesmí ani s mobilním telefonem nebo populárním tabletem. Dva obdobné bary stejné společnosti již  fungují v Las Vegas.