Nová sexuální úchylka - lízání očí.

Nová sexuální úchylka - lízání očí. Zdroj: YouTube.com

Olizování očních bulev je v kurzu. Nebezpečná sexuální praktika se šíří jako mor

Nějakou tu sexuální úchylku má kdekdo. Ve světě se ale v současné době rozmáhá jedna opravdová lahůdka – lízání očních bulev. Nejenže je tato praktika mírně řečeno podivná, ale dokonce může způsobit i závažné poruchy zraku.

Někdo si ujíždí na latexových oblečcích, jiné zase vzrušují stromy a keře. V poslední době se ale mezi mládeží rozšířila sexuální deviace, která může místo uspokojení přinést vážné zdravotní problémy. Mnohé páry se totiž vyžívají v olizování očních bulev. „Můj bývalý přítel mi oči olizoval často. I když už s ním nejsem, tak se každého nového přítele ptám, jestli bychom to mohli praktikovat. Je to strašně intimní a nepopsatelně krásná věc. Stejně jako například sání prstů u nohou,“ řekla pro huffingtonpost.co.uk americká studentka fakulty životního prostředí Elektrika Energias.

 Nadšení z takového požitku však nesdílí lékaři, kteří tvrdí, že z podivné praktiky rozhodně nemůže vzejít nic dobrého. Nejen, že může dojít k poškození rohovky, přenášení oparů nebo zánětu spojivek, ale v některých případech není vyloučené ani úplné oslepnutí. 

I přes mnohá varování se ale nová móda šíří jako mor. Právě zastrašování před možnými problémy dělají z této praktiky něco nebezpečného a zakázaného, co k olizování očí ještě víc láká. Nárůst zánětu spojivek se zaznamenal po odvysílání reportáže ze základní školy v Japonsku, kde se celá třetina třídy dvanáctiletých studentů přiznala, že tuto činnost běžně dělají. Podle odborníků právě podobné reportáže do budoucna způsobí ještě větší rozšíření této úchylky. Už nyní jsou totiž na serveru YouTube desítky "olizovacích" videí.