Robot, který vám dolije pivo.

Robot, který vám dolije pivo. Zdroj: YouTube.com

Pořiďte si robota, který vám dolije pivo a vyčistí zuby

Občas doma rádi popíjíte, ale nebaví vás stále se zvedat z pohodlí gauče, abyste si došli pro nové zásoby? Díky vědcům z Cornell University teď stačí jen čekat, než vám číši doplní robot. Ten totiž podle vašich pohybů totiž přesně pozná, kdy máte na nějaké to další pivečko zrovna chuť.

Sháníte parťáka, který s vámi bude trávit večery, nebude vést řeči o tom, že pijete moc alkoholu, a navíc vám každou sklenku dolije, aniž abyste si o to řekl? Humanoidní robot, který podle vašich pohybů vycítí, kdy je potřeba doplnit do půllitru pivo, může být pro spoustu osamělců ideálním kamarádem.

Vědci z Cornell University použili při výrobě robota Microsoft Kinect sensor a speciální kód, díky kterým dokáže předvídat vaše chování. Když se tedy natáhnete pro sklenku, napijete se a pak ji položíte zpět, robotický pomocník vám okamžitě zásoby doplní.

Jeden z vědců pracujících na projektu řekl, že robot je naprogramován tak, aby mohl předvídat až 120 různých akcí. Krom dolévání piva vám tedy může pomoct například s otvíráním ledničky, čištěním zubů nebo přípravou cereálií.