Vyšívání v podání Alainy Varrone

Vyšívání v podání Alainy Varrone Zdroj: Alaina Varrone

Vyšívání v podání Alainy Varrone
Vyšívání v podání Alainy Varrone
Vyšívání v podání Alainy Varrone
Vyšívání v podání Alainy Varrone
Vyšívání v podání Alainy Varrone
13
Fotogalerie

Sexuální polohy a oběšenci: Umění, které by si vaše babička na ubrus nevyšila

Pornografické obrázky v časopisech a na internetových stránkách už jsou asi okoukané. Nemravná umělkyně Alaina Varrone se totiž vyžívá v zobrazování necudností a morbidních výjevů pomocí jehel a nití. Vyšívané kytičky a zvířátka se tedy v jejím podání změnily na oběšence a nahé ženy svázané provazem.

 

 Milovníci lehce perverzního umění si můžou mnout ruce. Teď už se totiž nemusí proklikávat desítkami internetových stránek a zdlouhavě listovat v časopisech. Alaina Varrone totiž začala vyšívat obrázky s erotickými motivy na kousky látkek a ubrusy. Všelijaké zvrhlosti tak můžete mít velkou část dne na očích a kochat se nahotinkami například i při jídle.

 

Zobrazované sexuální polohy i různě znetvořené mrtvoly jsou prý inspirovány mytologií, náboženstvím, středověkými rukopisy, perverznostmi a podivíny. „Také si myslím, že erotika a humor ve všech těch dílech pochází z mé vlastní osobnosti. Miluji vytvářet postavy a vyprávět příběhy. Vše podstatné se ale snažím zachytit jen v jednom obrázku,“ napsala Varrone pro huffingtonpost.co.uk.

 

 

 

Vášeň pro tento typ uměleckého vyjádření si uvědomila v prvním ročníku vysokoškolských studií. Nyní už se vyšívání věnuje dvanáct let a podle ní samotné se její práce za tu dobu vyvinula tím správným směrem. Ženy ve spodním prádle, které se hladí banánem, a rozřezané lidské tělo jsou pro ni tedy evidentně mistrovskými díly.