Millie Brown

Millie Brown Zdroj: YouTube.com

Londýňanka maluje pomocí vlastních zvratků – na šaty i plátno

Napije se obarveného mléka, strčí si prsty do krku a vyzvrací se na plátno. I když je to překvapivé, tak šestadvacetiletá Millie Brown svými „uměleckými díly“ kritiky velmi zaujala a kontroverzní zpěvačka Lady Gaga ji dokonce obsadila do svého videoklipu. Pověsili byste si tyto výtvory ze zvratků do obýváku?

 

 Za umění se už v dnešní době může vydávat snad úplně všechno. Důkazem jsou i obrazy Angličanky Millie Brown. Ta se rozhodla zaujmout veřejnost tím, že na bílé plátno zvěční své zvratky. Samozřejmě ne ledajaké – musí být z mléka, do kterého přimíchá různé odstíny barev.

 

 

Tato umělkyně, která svou pubertu trávila cestováním a sbíráním inspirace, bývá také přirovnávána k jednomu z nejvýznamnějších amerických malířů Jacksonovi Pollockovi. Její abstrakty prý totiž velmi připomínají umělcův rukopis a osobitý styl odkapávající malby.

 

 

Netradiční techniky si všimla také zpěvačka Lady Gaga, která dívku s českými rodiči obsadila do svého videoklipu. V něm Millie Brown zvrací tyrkysovou tekutinu přímo na bílé šaty kontroverzní zpěvačky. Kdybyste si chtěli prohlédnout nějaké další kousky vyzvracených obrazů, můžete se vypravit do Strand Gallery v Londýně, kde je vystavuje.

 

 

Millie Brown tvrdí, že vytvořením těchto děl z hloubi jejího nitra chce vyjadřovat syrové prvky lidské přirozenosti. „Mám velkou touhu, abych do umění zasadila své vlastní hranice,“ řekla Brown pro dailymail.co.uk.