Logo ČT

Logo ČT Zdroj: Štěpán Mareš

Adam Černík, webdesignér
Petr Novague, designér
Tereza Hejmová, Petr Bosák, Robert Jansa,  grafičtí designéři
Jiří Toman,  grafický designér
Jan Ignác Říha,  ilustrátor Reflexu
14
Fotogalerie

Nové logo! Česká televize slaví šedesáté narozeniny a dostala od Reflexu dárek

Dobré logo je brož, jejíž záře dokáže přesvítit i to nevábné, co je pod ní: teplou colu, kolo s prasklou duší, sýr se zcela novou, ještě umělohmotnější recepturou.

 

Dobré logo je důležité i v televizi, jelikož pokud program z čista jasna nudí, ještě jsem tu já, brand, tradice, hledejte si ve mně jako v babiččině breviáři a nestěžujte si pořád. Televize s krásným obalem přece nemůže mít špatné nápady.

 

Na Kavčích horách vědí, jak je obal důležitý, takže není náhoda, že když se tu střídají šéfové, spolu s ním se vždy z gruntu změní i grafika pořadů, vzhled studií, image hlasatelů, znělky, a kdyby existovala jiná meteorologická mapa, změnila by se taky. A hlavně: upraví se logo. Obyčejně platí – lidé odcházejí a přicházejí, logo zůstává. V České televizi platí – loga přicházejí a odcházejí, jen program zůstává pořád stejný.

 

Aby se alespoň jednou v historii měnilo logo jindy než s nástupem nového ředitele, řekl si Reflex, který disponuje operačním týmem skvělých grafiků a výtvarníků, že vyšle na Kavky holubici míru. Redakce vypsala vlastní, „necinklou“ veřejnou soutěž o novou podobu loga ČT u příležitosti šedesátých narozenin vaší čili naší televize. Pohleďte na ně – v těch nejlepších se zračí umělcův názor i to nejlepší, co kdy ČST porodila: naše velká hokejová vítězství, slovenské pondělky, kanál ČT24 a Arabela.

 

 

Řekni nám, čtenáři, jaké logo by se ti líbilo a zda bys je chtěl vídat v rohu obrazovky nad hlavou Vladimíra Menšíka, když vypráví své nesmrtelné vtipy. Nebo navrhneš nějaké vlastní? Jaký dárek bys vůbec dal České televizi k narozeninám? Těšíme se na vaše návrhy na rxonline@reflex.cz.