2CELLOS

2CELLOS Zdroj: YouTube.com

Violoncellové hvězdy YouTube předělaly další hit. Poslechněte si jejich verzi písně od skupiny Coldplay

Když před dvěma lety nahráli na server YouTube svou předělávku písničky „Smooth Criminal“ od Michaela Jacksona, video okamžitě sklidilo obrovský úspěch. Řeč je o dvojici chorvatských violoncellistů, kteří si říkají 2CELLOS. Mladíci, jež doprovázeli na koncertě i Eltona Johna nebo Red Hot Chili Peppers, nyní přišli s další povedenou coververzí. Poslechněte si hit Every Teardrop Is a Waterfall od skupiny Coldplay v jejich podání.

 

 

Šestadvacetiletý Stjepan Hauser a o rok mladší Luka Šulić se rozhodli, že budou pomocí předělávek světoznámých hitů propagovat klasické nástroje. Chorvatští umělci, kteří pocházejí z hudebně založených rodin, zatím svoje předsevzetí plní. Zájem o jejich videa je totiž velký a některá mají až osm miliónů zhlédnutí. Na violoncella už dvojice zahrála pecky jako „With Or Without You“ od U2, „We Found Love“ od barbadoské zpěvačky Rihanny, Stingovo „Fields Of Gold“ nebo třeba rockovou vypalovačku „Smeels Like Teen Spirit“ od Nirvany.

 

 Předělávka hitu kapely Coldplay

 

Na jednom pódiu mladíci stáli i s takovými legendami jako jsou Red Hot Chili Peppers nebo Elton John. Coververzi „Welcome To The Jungle“ od Guns N' Roses  si dokonce sama skupina zveřejnila na Facebooku.  Nyní chorvatští violoncellisté na YouTube bodují převážně s novou předělávkou písničky „Every Teardrop Is a Waterfall“ od Coldplay.

 

Smooth Criminal od Michaela Jacksona

 

Highway To Hell

 

The Book Of Love

 

We Found Love

 

With Or Without You

 

Californication