Ucho

Ucho Zdroj: Archív

Ucho Reflexu 27.dubna: Co si o víkendu poslechne redakce Reflexu a jejich přátelé

Co hezkého a zajímavého budou mít lidé Reflexu na víkend v ipodech, telefonech a přehrávačích? Tipy redakce na Reflex.cz v rubrice Ucho Reflexu.


Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad

 

Fever Ray - If I had a heart

 

Titulní skladba seriálu Vikingové. Hudební casting seriálu dělal génius. Syrový a strohý chorál evokuje zamračené nebe, bažinu a středověk, emoce z něj stříkají víc než krev od nože Travise Fimmela. Fever Ray je umělecký pseudonym Karin Dreijer Andersson, členky dua The Knife, které mj. vystupuje na letošních Colors of Ostrava.

 

Marek PrchalMarek Prchal|Marek PrchalMarek Prchal, ideamaker

 

Erik Satie - Trois Gymnopédies

Tuhle skladbu poslouchám asi už dvacet let. Ale už první rok stačil k tomu, že se stala mojí neoddělitelnou součástí. Každý další poslech je skoro zbytečný, přesto nutný. Mezi poslechy mám někdy i několik let, dávám si to, když chci mít chvilku splynutí sám se sebou.

 

 

Jiří ČernýJiří Černý|Jiří ČernýJiří "Jidáš" Černý, trenér bojových sportů

 

Satyricon - Mother North

 

Satyricon patří k mejm nejoblíbenějším už dvacet let a skladba Matka severu je jasnou neoficiální black metalovou hymnou,se svou středně pomalou rychlostí dává více vyniknout temnotě a syrové kráse zimní severský přírody,kterou opěvuje.Satyr křičí jak sám dábel,a Frost dává jasně najevo,proč patří mezi nejuznávanější metalové bubeníky,klip je taky hodně povedenej,přesně pro tohle norskej black metal miluju.

 

Pavel Kučera, hudební publicista

 

Chelsea Wolf - Mer

 

Léto si má o víkendu dát krátkou pauzu. O to víc deštivém počasí vyniknou písničky stále slavnější americké doom folkové písničkářky Chelsea Wolfe, která v sobotu zahraje v pražském Lucerna Music Baru.