Hunger Games

Hunger Games Zdroj: Eva Senin Pernas

Harry Potter
Lví král
Ukradené Vánoce Tima Burtona
Marilyn Monroe
Zákaz vstupu
10
Fotogalerie

Marilyn Monroe a krev. I to dnes můžete mít na rtech

Rtěnky, lesky, třpytky, tekuté oční linky, štětečky a falešná krev. To jsou věci, které vizážistka Eva Senin Pernas potřebuje k tomu, aby rty proměnila v malířské plátno. Španělská umělkyně totiž využívá svá ústa k tomu, aby na ně kreslila zajímavé motivy – například z filmů Harry Potter a Lví král.

 

 To, že se na obličej dá načmárat i nemožné, můžeme kolem sebe na ulicích vídat každý den. Některé dámy si totiž slovo líčení vykládají po svém, a tak na „zkrášlení“ své tváře dokážou vyplácat polovinu sortimentu drogerie. Jak to ale vypadá, když se z nanášení silných vrstev líčidel na ústa stává umění, se pokusila znázornit fotografka a vizážistka Eva Senin Pernas.

 

Šestadvacetiletá Španělka tvrdí, že šminky zbožňuje už od puberty, ale že až nyní dokázala velkou vášeň zakomponovat také do své kariéry. Hlavním tématem její sbírky fotografií jsou totiž právě nalíčené rty, na které začala malovat motivy z různých filmů. Její ústa tak například ozdobil motiv ze snímku Harry Potter a Relikvie smrti, který nakreslila černými linkami a potřísnila falešnou krví, Lví král, Hunger Games nebo Ukradené Vánoce Tima Burtona.

 

 

 

Podle jejích slov bylo nejtěžší vytvořit „diamantové“ provedené rtů po vzoru snímku Snídaně u Tiffanyho. Eva Pernas vytváří také motivy ovocných úst. Zakousnout se tak můžete například do kiwi nebo pomeranče. Fotografie nyní prodává prostřednictvím svých webových stránek.