Ucho

Ucho Zdroj: Archív

Ucho Reflexu 29.března: Co si o víkendu poslechne redakce Reflexu a jejich přátelé

Co hezkého a zajímavého budou mít lidé Reflexu na víkend v ipodech, telefonech a přehrávačích? Tipy redakce na Reflex.cz v rubrice Ucho Reflexu.

Kuba CubikKuba Cubik|Kuba CubikKuba Cubik

 

Bent - Always

 

Ke křehkému sentimentálnímu songu Always z desky Programmed To Love od britských Bent se často rád vracím, protože při jeho poslechu mi rezonují jen samé příjemné vzpomínky a pocity. Kde že je těm Bent dneska vlastně konec, už je to tak dávno, co něco vydali..

 

 

 

Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad

 

Damon Albarn, Graham Coxon, Noel Gallagher & Paul Weller - Tender

 

To, že společně vystoupí klíčoví členové Blur a Oasis (partičku doplňuje guru britpopu Paul Weller) je stejně absurdní oxymoron jako by byl například vznik klubu Arsenal Hotspurs. Někdejší nepřátelé, kteří byli v druhé polovině devadesátých let ochotní dštít na sebe špínu kudy chodili, se sešli na benefiční akci Teenage Cancer Trust. Jak řekl kolega Rodriguez, "krásný konec jednoho nepřátelství". (Omluvte sníženou kvalitu zvuku).

 

 

 

 

Zelený RaoulZelený Raoul|Štěpán MarešZelený Raoul

 

Fontella Bass - Rescue Me

 

Moje oblíbená, kterou bych tento týden rád věnoval Petru Nečasovi, který už opravdu jakoby zůstal jako kůl v plotě. "Can't you see that I'm lonely?"

 

 

 

Markéta LukáškováMarkéta Lukášková|ArchívMarkéta Lukášková

 

The 1975 - Chocolate

 

Zvláštní písnička, od zatím celkem neznámé britské indie kapely z Manchesteru, u které vlastně nejsem schopná říct, proč mě baví. Textu se nedá rozumět, klip je nic moc, ale celkově to prostě skvěle funguje a člověk má chuť se u toho pohupovat do rytmu. The 1975 mimochodem hráli před měsícem v Praze jako předskokani Two door cinema club, takže se mlátím do hlavy, že jsem je objevila pozdě.

 

 

 

 

Pavel KučeraPavel Kučera|Pavel KučeraPavel Kučera

 

Woodkid - I love you


Yoann Lemoine alias Woodkid, francouzský hudebník, grafický designér, klipový režisér a bývalý boyfriend Lany Del Rey vloni hudební fanoušky navnadil vynikajícím debutovým EP Iron, na němž zkombinoval dramatický pop s okázalou orchestrací a avantgardními vizuály. Nyní repertoár, který s úspěchem představil i v Divadle Archa na festivalu Electronic Beats, rozšiřuje o první plnohodnotné album, pojmenované The Golden Age. Hudba, která do tohoto mrazivého předjaří sedí jako vyšitá.