Talent

Talent Zdroj: Profimedia

Formát SuperStar je mrtvý, teď se bude hvězda vybírat přímo na Youtube

Simon Cowell, autor populárních soutěžních televizních konceptů (Superstar, Britain Got Talent, X-Factor) se rozhodl, že bude dojit dokud bude něco téct. Z televize tak migruje na YouTube.

 

Konkurence bude opravdu globální - soutěž poběží ve 26 zemích světa paralelně. Princip je jednoduchý - natočte něco, v čem jste opravdu dobří. Můžete zpívat, tančit, vařit, malovat nebo pískat na prsty, ale taky třeba skákat do výšky v kožichu nebo vytahovat z klobouku králíky a z nosu holuby (© Jiří Grossman). Máte na to rok.

 

Zatím se moc neví jak bude probíhat hodnocení. YouTube v oficiálním prohlášení řeklo jen že "každý příspěvek budou hodnotit experti Syco (firma Simona Cowella) a finalisté budou vybíráni každé dva týdny". Soutěž začíná v dubnu.



Pokud se chcete zúčastnit, sledujte YouTube kanál soutěže (tady budou soutěžící nahrávat své příspěvky) nebo její facebookovou stránku. Také ještě není jisté co bude hlavní cenou. Určitě budou ale ceny pro všechny finalisty plus jedna obrovská (vpravdě globální) pro vítěze.



Celá soutěž je jeden velký experiment, se sociálními médii se talentové soutěže teprve učí pracovat. A jejich sílu hudební společnosti často podceňují, jak dokázala kdysi Lily Allen či Snow Patrol, v poslední dobře třeba nejslavnější korejská hrouda tuku jménem Psy. I v Česku máme některé talenty s velkým potenciálem, Hudební masakry by mohly vyprávět. Může to zkusit i nejdrsnější čistič bot Leo Beránek nebo rustikálně-romantické duo Katka a Jindra. Na letošních Zlatých Davidech už bodovali, YouGeneration je tedy logicky "next big thing".



Takže zpívejte, točte, stříhejte, uploadujte. Pro inspiraci si zatím můžete připomenout to nejhorší a nejlepší co Simon Cowell světu dal.


Palec nahoru


Paul Potts, prodavač mobilů

 

 Connie Talbott, dívka s šibalským úsměvem

 
Danyl Johnson, dítě Woodstocku


 

Palec dolů

Mary Roach, dívka na drogách

 

The Singing Souls - Tři čarodějnice


 

Bezejmenný švédský idol po kastraci