toaletní papír

toaletní papír Zdroj: YouTube.com

Varovné nápisy a obrázky na toaletním papíře: Nová kampaň k prevenci proti HIV

Citáty z Bible, obličeje politiků nebo názvy sportovních klubů. To všechno už se na toaletních papírech objevilo. Italská organizace Sieropositivo věnující se problematice HIV přišla s nápadem, natisknout na jednotlivé roličky nápisy, které by ženy donutily k větší zodpovědnosti a chráněnému pohlavnímu styku.

 

Návštěva veřejných záchodů je ve většině případů utrpením. Když už máte to štěstí, že na vás z kabinky nevypadne existence, která si pomocí injekční stříkačky vlévá do žil život, určitě jste přišli až po někom, kdo rebelsky záchodovou mísu k vykonávání své potřeby nepoužívá. Většinu dam by tak ani nenapadlo si na prkénko sednout, a pokud ano, tak si ho obloží tunou kapesníčků. Často i v restauracích a kavárnách, ve kterých to není až tak potřeba. Ženy se zkrátka bojí nákazy infekcemi, nechráněný pohlavní styk ale většinou provozují.

 

Právě to inspirovalo italskou organizaci zabývající se problematikou HIV ke kampani, ve které nechali natisknou na roličky papírů nápisy „Při používání veřejné toalety se bojíš nemocí? Ale co když máš sex?“. Ty pak umístili do známých klubů v Římě a Miláně. Kromě ilustrací je na toaletních papírech také webová adresa www.toiletthink.it, na které se mohou zájemci dozvědět o celém projektu více. Tvůrci kampaně doufají, že ženy díky tomu budou více přemýšlet nad výběrem sexuálních partnerů a chráněným pohlavním stykem.

 

Videa ke kampani Toilet Think