Co vše se vejde do ucha jehly?

Co vše se vejde do ucha jehly? Zdroj: willard-wigan.com

Ucho Reflexu 15.března: Co budeme poslouchat o víkendu

Inspirujte se u členů redakce Reflexu a jejich hostů a objevte novou skvělou muziku nejen na víkend.

Pavel KučeraPavel Kučera|Pavel KučeraPavel Kučera, hudební publicista

Azealia Banks: Yung Rapunxel prod. by Lil Internet

Hutný, zabijácký electro beat, neodolatelná flow a trochu nepříčetný řev. Tak nějak zní nový singl, kterým jednadvacetiletá americká umělkyně Azealia Banks předznamenává své očekávané první album Broke With Expensive Taste. To má vyjít už za dva týdny. Největší hity rapperky a zpěvačky, která před rokem zazářila v prestižní anketě BBC Sound Of 2012, byla prozatím neméně parádní společná skladba 212 s producentem Lazy J.

 

Markéta LukáškováMarkéta Lukášková|ArchívMarkéta Lukášková, Reflex

Tegan and Sara - The First

Kanadská dvojčata, která jsou ve své rodné zemi za hvězdy už spoustu let. Ve světě se o nich začalo mluvit spíš až díky posledním dvěma albům. Jejich nová tvorba se mi líbí, ale když jsem si poslechla osm let starou naštvanou vypalovačku The First, bylo mi trochu líto, že holky s věkem zjemnily a zpopovatěly. Jewel, Alanis Morissette a Linda Perry určitě tleskaly, když tohle slyšely.

 

Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad, Reflex

Snow Patrol - Mysterious Ways (U2 cover)

Když se nějaký cover povede, je potřeba to říct dostatečně nahlas. Takže: tenhle cover se kapele Snow Patrol opravdu hodně povedl. Doporučeno na nedělní ráno. Buď to můžete pojmout jako sentimentální vyznání lásky, nebo jako uklidňující prvek při léčení kocoviny.

 

Martin KönigMartin König|Martin KönigMartin König, překladatel

AC DC - Hells Bells

Protože jsem tatíčkem i o víkendu, se čtyřletou dcerou jsme si sladili hudební vkus. Napřed se rozcvičíme u Míši Růžičkové, a až řekne: "Tu písničku, jak jsou tam ty hodiny,“ hrábnu po něčem starším.

 

Zelený RaoulZelený Raoul|ArchívZelený Raoul, Reflex

Nina Hagen und Automobil - Du hast den Farbfilm vergessen

Nina je taková německá Lucka Bílá, kdysi v sedmdesátých si střihla dokonce i duet s Karlem Gottem - než se v Londýně seznámila se sympatickými mladými Sex Pistols a poprvé si nabarvila vlasy. Ve věku, kde Lucka zpívala o neposlušných teniskách a rozněžněle vzpomínala na kluka na vojně, Nina s prušáckou důkladností peskovala svého přitele zato, že doma zapomněl barevný film.