Co vše se vejde do ucha jehly?

Co vše se vejde do ucha jehly? Zdroj: willard-wigan.com

Ucho Reflexu: Co si o víkendu poslechne redakce, Lukáš Pavlásek nebo Bruno Ferrari

Co hezkého a zajímavého budou mít lidé z Reflexu na víkend v ipodech, telefonech a přehrávačích? Tipy redakce na Reflex.cz v rubrice Ucho Reflexu.

Bruno FerrariBruno Ferrari|ReflexBruno Ferrari

Tonetta - Drugs Drugs Drugs

Tonny je 63 letý čalouník z Torronta. V roce 1983 ho opustila žena a od té doby žije sám. Někdy v té době také přestal koukat na televizi, přestal poslouchat hudbu a začal ji naopak sám skládat. Začal si říkát Tonetta. Všechno si nahrává doma a ze svého bytu také vysílá na youtube neuvěřitelné množství bizarních videoklipů.

 

David Urban - D Smack UDavid Urban - D Smack U|David UrbanDavid Urban - D Smack U

Roy Avers - Everybody Loves The Sunshine

Už by konečně mohla přijít změna klimatu. Věřím, že někteří by to milerádi uvítali. Těm, co mají polární tendence, se omlouvám - ale zajeďte si na sever.

 

Lukáš PavlásekLukáš Pavlásek|ReflexLukáš Pavlásek

Whisky - Není toho vela

Mám hodně rád Whiskyho texty a jeho jakoby apatický projev. Jako jeden z mála dokáže opravdu popsat tu občasnou osamělost člověka v přecivilizovaném světě. Od Slobodné Europy bych ještě doporučil písně Pes nebo Kapitalismus. Ale teď jsem vybral tuhle skladbu z Whiskyho dávné sólové desky, protože jak napsal někdo v komentářích na youtube: toto je asi najlepšia pieseň akú mohol niekto spraviť, úplne výstižne a bez obalu popísaná realita...

 

Markéta LukáškováMarkéta Lukášková|ArchívMarkéta Lukášková

Sam and the Womp - Bom Bom

Totálně ujetá barevná kýčovitá kravina s prvky balkánské dechovky. Objevila jsem ji úplně náhodou a píseň společně s pestrobarevným halucinogenním klipem a extrovertním projevem zpěvačky, vypadající jako ztracená dcera Bjork a Reginy Spektor, je skvělý zlepšovač  nálady.

 

Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad

Nuru Kane - Introduction To Exile

Senegalský multiinstrumentalistu Nuru Kane hraje na kytaru, basu, a tamto co vypadá jako kombinace obřího mopu a skateboardu, to je guimbri - strunný nástroj kmene Gnawa. Ukázku s jeho posledního alba Exile si vychutnejte dřív, než se world music zmocní hipsteři. Pak si budete moct říkat: "Poslouchal jsem Nuru Kane ještě předtím, než to bylo cool".

 

Zelený RaoulZelený Raoul|ArchívZelený Raoul

Bob Geldof - Great Song of Indifference

Sledoval jsem včera přenos z Vladislavského sálu. Nový prezident má trošku problémy s dýcháním, nezdá se vám? Čeká na vás spousta legrace v příští pětiletce. A já? I don't mind, I don't mind, I don't mind at all.