spiritree

spiritree Zdroj: Thespiritree.com

spiritree 1
spiritree 2
spiritree 3
spiritree 4
4
Fotogalerie

Umřela vám tetička? Vypěstujte si z ní jabloň

Úmrtí v rodině je vždy bolestivá záležitost. Člověk tady s vámi byl, a najednou tu není – zůstanou jen vzpomínky na společně strávenou dobu. To jsou ale jen vzpomínky, těch se člověk nemůže dotknout, maximálně  v nás vzbudí lítost – víme totiž, že už je to všechno dávno pryč, a že ten dotyčný nebo dotyčná z našeho života nadobro zmizeli. Řešení ovšem existuje – jmenuje se Spiritree a nemá to nic společného s new age mystikou.

 

Vezměme si imaginárního čerstvého nebožtíka, říkejme mu třeba Jirka. Mrtví lidi se spalují a popel se dává do uren. Jirka byl ale vám blízký člověk a zaslouží si i po smrti něco lepšího, než obyčejnou urnu.  Když Jirkův popel uložíte do Spiritree, je to ještě větší luxus, než kdybyste ho dali do krabice co vypadá jako robot R2D2. Nebo jako soudek piva. Spiritree je totiž velice speciální urna. vyrobená z biologicky rozložitelného materiálu, nasáklého živinami (sazenička v ceně). Když do ní nasypete Jirkův popel (plný výživného vápníku) a zasadíte do země, vznikne nový život. Stačí si jen vybrat stromeček.

 

Pokud byl Jirka pěkný proutník, může to být jabloň, pokud to byl slušný táta od rodiny, zaslouží si věčně zelený javor, jestli měl rád děti, vysaďte meruňky. Děti je milují. A tím to nemusí skončit - takových stromů můžete mít celou zahradu. Navíc je zde silný filozofický a morální aspekt – chovejte se během života slušně,, jinak z vás někdo nechá vyrůst třeba vrbu. Karma je svině.

 

Když jsem kdysi  dělal rozhovor s Curtisem Jonesem, řekl mi, že se po smrti chce nechat pohřbít v Mexiku, v místech, kde rostou halucinogenní kaktusy – aby si kluci trošku zablbli.  Curtis už tehdy  chtěl, aby z něj někdo po smrti něco měl, ačkoliv o existenci Spiritree ještě nikdo neměl ani ponětí  Curtis zemřel v Praze,  netuším, jestli ho někdo do toho Mexika odvezl. Ozzy Osbourne chce, aby ho po smrti pohřbili pod planou jabloní. Z těch jablek si prý mají kluci udělat cider a pořádně se opít. Já zůstávám věrný svým kořenům a volím proto švestku. A jaký strom by nejvíc slušel vám?