videohry

videohry Zdroj: youtube.com

Kdo paří na počítači, má lepší život: 10 důvodů, proč je hraní videoher pro člověka zdravé

Chcete dobře snášet bolest a umět se soustředit? Kupte si videohry.  Podle studií lékařů a vědců občasné „paření“ pomáhá s mnoha psychickými i fyzickými problémy. Tady jsou některé z nich.

 

Až budete příště sedět u počítače a několik hodin se snažit postřílet monstra z podsvětí, zneškodnit nepřátelské tanky nebo jen vymyslet účinnou válečnou taktiku, nemusíte ze sebe mít špatný pocit. Už v minulosti ukázalo mnoho studií, že videohry nejsou jen mrháním času nebo spínačem pro mladé agresory a zabijáky, ale mají také pozitivní vliv na činnost mozku. Pokud tedy netrávíte ve virtuální realitě každou volnou minutu, může vám občasný únik do světa za obrazovkou pomoci v mnoha situacích.

 

1. Zvýšení přesnosti: Studie na chirurzích ukázala, že ti, kteří hráli videohry, byli o 27 procent rychlejší a o 37 procent méně chybovali.

 

2.Vzdělání: Federace amerických vědců odhalila, že studenti si pamatují až 90 procent informací, které získali pomocí sledování simulace, oproti pouhým 10 procentům ze čtení.

 

3. Fyzioterapie: Hry založené na pohybu pomáhají lidem s Parkinsonovou chorobou. Podle studie mělo po dvanácti týdnech hraní 55 procent pacientů lepší stabilitu, rychlost chůze a delší kroky.

 

4. Uvolnění stresu: Hraní snižuje hodnotu stresového hormonu kortizolu až o 17 procent. Hra Bejeweled dokázala snížit stresovou aktivitu o 54 procent.

 

5. Multitasking: Hráči jsou o dvacet procent efektivnější v testech vnímání i poznávání a dokáží se soustředit na šest věcí zároveň. Ti, kteří nehrají, pouze na čtyři.

 


6. Zlepšení zraku: Hraní akčních her pár hodin denně může vést ke zlepšení zrakové přesnosti při tabulkových vyšetřeních.

 

7. Vztahy: Šestasedmdesát procent párů, které spolu hrají videohry, tvrdí, že to má pozitivní vliv na jejich manželství.

 

8. Úleva od bolesti: Bolest pacientů při popáleninách se během hraní snižuje o 50 procent. Jedna ze studií ukázala, že hraní násilných her zvedá toleranci bolesti o 65 procent.

 

9. Zvýšení IQ: Hráči jsou o 50 procent lepší v plánování a rozpoznávání detailů a hrající děti mají silnější mozkovou kůru.

 

10. Rychlejší reakce: Schopnost střílet zombie se rychle převede do reálného světa. Ukázalo se, že reakční čas hráčů je skoro stejný jako u pilotů stíhaček.