walk off the earth

walk off the earth Zdroj: youtube.com

Miliony zhlédnutí a skvělá zábava: Kanadská kapela, jejíž předělávky hitů jsou lepší než originál

Nebýt jednoho videa, byli by kanadští Walk Off The Earth jen další z řady umělců, co zkouší prorazit přes Youtube do velkého hudebního světa.

 

 

Taková věc ale vyšla naposledy Justinu Bieberovi a potenciál pro Kanadu a Youtube se tak zdál na dalších pár desetiletí vyčerpán. Jenže potom Walk Off The Earth originálně předělali v té době hit číslo jedna – píseň Somebody that I Used To Know od Gotyeho.

 

 

Jejich video, kde všech pět členů kapely hraje jen na jednu kytaru a zpívá, za tři měsíce vidělo 127 milionů lidí. Poděkoval jim za něj i sám Gotye. A z W.O.T.E. se staly hvězdy Youtube.

 

 

Pětice multiinstrumentalistů k tomu moc nepotřebuje, jen blíže neurčený počet nástrojů, na které všichni členové hrají a originální aranže známých písní.

 

 

W.O.T.E. se buďto doprovázejí na nástroje, nebo si pomáhají jen svými hlasy a jedou a capella. Obojí jim vychází skvěle.

 

 

A kdyby si náhodou někdo myslel, že sice umí pěkně přezpívat cizí hity a vlastní složit neumí, i na to existuje pádný argument.

 

 

Nedávno navíc tahle pětice napsala na Facebook status o tom, že speciálně pro své fanoušky do České republiky bude přenášet živě jeden ze svých koncertů a v případě zájmu jim za stream můžeme zaplatit, čímž se zvýší šance, že se brzy přijedou ukázat do Prahy. Snad svůj slib splní.