Beyoncé

Beyoncé Zdroj: profimedia.cz

Sportovní svátek Superbowl: Nejlepší hudební vystoupení z minulých let

Američané mají dnes speciální den. Večer se u nich odehraje finále severoamerické národní fotbalové ligy, neboli Superbowl. Je to pro ně tradiční, dá se říci dokonce sváteční událost.

 

V Superbowlu však zdaleka nejde jen o americký fotbal. Stejně důležité jsou také reklamy o přestávkách, hudební hvězda, která na začátku zazpívá hymnu a hudební hvězda, která vystupuje se svou show o poločase.

 

Tato vystoupení se po zápase řeší minimálně stejně, jako samotný výsledek utkání. Jméno vystupujícího je každý rok slavnostně oznamováno a samotní zpěváci a zpěvačky mezi sebou samozřejmě soupeří, kdo předvede větší show. Letos to čeká zpěvačku Beyoncé. Ráda by trumfla loňskou Madonnu, která svým vystoupením přitáhla k obrazovkám rekordní počet diváků – 111 milionů.

 

2012: Madonna

Již zmiňované vystoupení Madonny bylo nejsledovanějším v historii Superbowlu. Třiapadesátiletá popová veteránka ukázala, že do důchodu ještě rozhodně odejít nehodlá.

 

2006: Rolling Stones

Stouni předvedli v Detroitu mix svých písní Start Me Up, Rough Justice a Satisfaction.

 

2005: Paul McCartney

Exbeatle to na Superbowlu rozbalil s mixem písní Live or Let die a Hey Jude.

 

2001: Aerosmith, Mary J Blige, Britney Spears a NSync

Rockoví bozi a popové hvězdičky to společně rozjeli během zpěvu písně Walk This Way.

 

2004: Janet Jackson a Justin Timberlake

A když mluvíme o vystoupeních na Superbowlu, samozřejmě nemůžeme zapomenout na dnes již legendární show Janet Jackson a Justina Timberlakea, která vešla do historie ani ne tak kvůli své výjimečnosti, ale kvůli pár vteřinám na konci. Timberlake strhnul Jackson kus oblečení a jí vykouklo ňadro. Pro pruderní Američany neskutečný skandál.