Lubomír Zaorálek - ilustrační snímek.

Lubomír Zaorálek - ilustrační snímek. Zdroj: Profimedia.cz

Zaorálkovo předvolební probuzení: Mluví pravdu o Babišovi!

Zaznamenal jsem v rámci probíhající předvolební kampaně zázrak. Politici, dokonce i sociální demokraté, týden před volbami přestávají obligátně lhát a začnou z nich padat výroky, jež vypadají celkem rozumně a pravdivě. Je opravdová škoda, že tento úkaz můžeme pozorovat jen před volbami.

ČSSD měla včera tiskovku, na níž došlo k náhlému vystřízlivění ministra Lubomíra Zaorálka. Na pana ministra to prostě přišlo a bez ohledu na to, že je zkušený politik, začal mluvit pravdu. Zaorálek hodnotil praxi zajišťovacích příkazů, kterými již Finanční správa zlikvidovala řadu prosperujících firem konkurujících Babišovi.

„Na příštím jednání vlády budu požadovat okamžitý odchod pana Janečka (rozuměj šéfa Generálního finančního ředitelství). Stejný postup budu požadovat i vůči paní Schillerové (rozuměj náměstkyni ministra financí). Je nepřípustné, aby byl někdo zlikvidován jen kvůli konkurenci. Pan Babiš si zaslouží, aby zajišťovacím příkazem bylo zajištěno jeho rodinné sídlo Čapí hnízdo.“ A bylo to venku.

Je samozřejmé, že takovéto vyjádření vyvolá pozornost. Ano, vše, co pan Zaorálek řekl, je samozřejmě pravda a panování Babiše bylo obrovským malérem pro celou zemi, z něhož se bude společnost vzpamatovávat ještě dlouho — pokud si ovšem lid nezvolí Babiše znovu. Babišovi podřízení pracující pro stát likvidovali Babišovi konkurující firmy — a to je jen malý kousíček. Taky tu někdo zásadně ovlivňoval obsah důležitých novin a řídil jejich redakci přes poskoka Přibila, taky tu někdo neplatil daně z dluhopisů, taky tu někdo ukradl padesát miliónů evropských dotací, na které neměl nárok…

Ale o tom nebyla v úterý řeč. V úterý se mluvilo o zajišťovacích příkazech a pan Zaorálek zepsul Babiše hůř než Svobodné fórum. Pravdivě. Ovšem jaksi pozapomněl, že celou tu dobu, co tu teď Babiš dělal neplechu, celé ty čtyři roky, co jako podnikatel enormně bohatl a jako ministr bojoval proti zlodějinám, mu Zaorálek se svou partou socanů tančících haku svítil.

Vše o parlamentních volbách na Reflex.cz >>>

Této zemi je prd platné, že týden před volbami konečně říká jedna koaliční strana o jiné koaliční straně pravdu. Tuto zemi těžce poškodilo, že to zcela nepřijatelné chování Andreje Babiše sociální demokraté akceptovali a kryli. Takže když chce někdo mluvit o Babišových zlodějinách, musí také mluvit o tom, kdo mu při nich dělal koaličního partnera. To však Zaorálek neudělal.

Nepropadejme optimismu, že by zázrakem sociální demokrat přestal lhát. On nelže jen týden před volbami — a den po nich už, pokud tak dopadne hlasování, bude s chutí s tímtéž Babišem dojednávat koalici. Vždyť taková je socanská morálka už léta.