Stavba jízdárny v rekreačním areálu Farma Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku. Návštěvníkům nabízí sportovní, relaxační a Agro aktivity. K dispozici je wellness, fitness centrum, bowling, venkovní tenisové kurty, multifunkční hřiště s umělým povrchem, půjčovna jízdních kol, projížďky na lodičkách na místním rybníce, venkovní dětské hřiště s mnoha herními prvky, golfová akademie, vyjížďky na koních, jízda v kočáře, jezdecký výcvik, vyjížďky na ponících pro děti, rybaření a návštěvy objektů a pastvin se zvířaty.

Stavba jízdárny v rekreačním areálu Farma Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku. Návštěvníkům nabízí sportovní, relaxační a Agro aktivity. K dispozici je wellness, fitness centrum, bowling, venkovní tenisové kurty, multifunkční hřiště s umělým povrchem, půjčovna jízdních kol, projížďky na lodičkách na místním rybníce, venkovní dětské hřiště s mnoha herními prvky, golfová akademie, vyjížďky na koních, jízda v kočáře, jezdecký výcvik, vyjížďky na ponících pro děti, rybaření a návštěvy objektů a pastvin se zvířaty. Zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Co nevíte o Čapím hnízdě: Z Babiše už si dělají srandu i kartografové

Je málo momentů, kdy si může člověk v úplnosti uvědomit totální marasmus naší politiky a doslova hnojnou žumpu, kam se po čtyřech letech budování oligarchie v Čechách naše vlast dostala. Existuje však univerzální zbraň nás slabých – humor, zesměšňování. A Babiš je fenomén natolik bizarní, že už si z něj začali dělat legraci i zeměměřiči.

Existují profese, které ze své podstaty vyvolávají vážný, slavnostní a trochu ponurý dojem. Je to dáno předmětem jejich obživy – čím je předmět obživy nudnější a sušší, tím vzdálenější legraci jsou lidé, kterým ten předmět dává živobytí. Dobrým příkladem takové profese je například archivář. Dovedete si představit bujaře vtipkujícího archiváře nad čerstvě srovnaným pořadačem listin? Já moc ne.

Stejně tak od podstaty vážně vypadají i profesoři matematiky či kvantové fyziky, hudebníci hrající na pohřbech a samozřejmě i kartografové. Těžko si představit nudnější, sušší a méně vzrušivou práci než kreslení map a zanášení údajů do nich! Přesto realita naší politické scény přiměla dokonce i kartografy, aby si začali dělat z naší politiky, potažmo z našeho politického velkouzenáře srandu.

Ve středu večer jsem se díval na mapy.cz, kam že to vlastně jedu příští týden na reportáž. A najednou mne na úvodní stránce serveru zaujala věta: „To jsme takhle jednou diskutovali, jak velké je Čapí hnízdo, až jsme informace o rozloze přidali do ručního měření.“ A link. Když na něj kliknete, objeví se vám na mapy.cz letecký pohled na Babišovu nebabišovu evropsky dotovanou farmu se zakresleným obvodem a se spoustou užitečných informací.

Čapí hnízdo.Čapí hnízdo.|Mapy.cz

Namátkou vybírám: Obvod Čapího hnízda měří celkem přesně 111 metrů, což může ukazovat na přítomnost reptiliánů, templářský symbolismus a zvlášť přísné podmínky udělení evropské dotace, kterou na Čapák Babiš vyinkasoval. Zřejmě EU investovala jen do staveb se snadno zapamatovatelnými rozměry.

Plocha budovy překryté klacky je 976 metrů čtverečních, což dělá z čapí ubikace opravdu slušné bydlení. Nejvyšší nadmořská výška Čapáku je 411 metrů nad hladinou moře jaderského a nejnižší bod je jen o metr níž, z čehož může bystrý pozorovatel usoudit, že hnízdo stojí skoro na rovině.

Prostě geografové serveru mapy.cz dali veřejnosti k dispozici tak relevantní informace o Babišově kontroverzním projektu, že se to nedá pochopit jinak, než že si z pana velkouzenáře dělají velice sofistikovanou a vyjemnělou srandu. Což mne vede ke skutečně neveselému konstatování: marasmus naší politiky dosáhl tak vysoké intenzity, že si z něj dělají srandu i lidé, jejichž povoláním je brát vážně každý půlmetr. Je to hezký úspěch Andreje Babiše a já teď čekám, kdy si z něj začne utahovat i další skupina profesionálně vážných mužů: Ortodoxní rabíni!