Václav Klaus ml.

Václav Klaus ml. Zdroj: profimedia.cz

Václav Klaus ml.: Kauza Babiš ovlivní volby

V pravidelné rubrice se tentokrát Václav Klaus ml. vyjadřuje kromě obvinění špiček ANO i žalobě českého státu na směrnici EU o držení zbraní nebo věku dětí, které budou mít nárok na místo ve školce.

Může policejní žádost o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka kvůli dotační kauze Čapí hnízdo ovlivnit volby?

Jistěže může a také ovlivní. Již poslední volby byly zcela ovlivněné policejními a mediálními akcemi (premiér Nečas). Pomalu se posouváme od parlamentní demokracie někam k rozvojovému světu, souboji oligarchů, převratům… Tragédie pro tuto zemi, bez ohledu na to, že většina dotací jsou čirá zlodějna, protože jde o peníze sebrané plátcům daní a rozdané skupinám, „co vědí“. A pan Babiš bezpochyby „věděl“, jak na dotace.

Česko podalo k soudnímu dvoru EU žalobu na směrnici o držení zbraní. Neměli bychom tu žalobu rozšířit i o další nesmysly, které Brusel šíří do svých členských zemí?

Jde jen o komedii pro jednodušší voliče před českými volbami. Jak bude rozhodovat „soudní dvůr EU“, je přece jasné.

Ministerstvo školství poslalo 70 miliónů korun na pořádání závodů motorek u Brna, ale italský jezdec Valentino Rossi se tam nechtěl vyfotit s ministryní Šlechtovou. Není to nevděk?

Šlechtová je ministerstvo pro místní rozvoj, tak hlavně když se vyfotil s ministrem školství Štěchem.

Finanční úřady stále častěji likvidují poctivé firmy prostřednictvím zajišťovacích příkazů – stačí jim podezření, že nezaplatily DPH. Jak se této šikaně dá bránit?

Změnit politickou mapu. Třeba v devadesátých letech byl stát rád, že se někdo chce postarat sám o sebe, případně zaměstnat další lidi.

Od roku 2020 budou mít rodiče nárok na místo ve školce pro své dvouleté děti. Není to socialistická nedůslednost? Proč nedávat děti do školek rovnou po porodu?

Ano, všechny totality měly velký zájem zničit klasickou rodinu. Lebensborn například.