Psycholožka Anželina Diašová (28) na „návštěvě“ Prahy

Psycholožka Anželina Diašová (28) na „návštěvě“ Prahy Zdroj: Profimedia.cz

Nahými ženskými těly proti sexismu a totalitě
Nahé sexy extremistky ze skupiny Femen parodovaly islamisty
Nahé sexy extremistky ze skupiny Femen parodovaly islamisty
Nahé sexy extremistky ze skupiny Femen parodovaly islamisty
Ze života organizace Femen
10
Fotogalerie

Zeman a Femen: Proč polonahá aktivistka označila prezidenta za Putinovu d**ku

Proč jedna z elitních členek ukrajinského ženského hnutí Femen křikla na prezidenta Zemana, že je Putinova děvka? V zítřejším čísle Reflexu (číslo 4) najdete o Femen materiál, který mapuje deset let historie radikální ženské skupiny vzniklé na kyjevské univerzitě. Historie Femenu se Zemanem je kratší, ale o to pádnější.

Vzpomeňte si: Na vrcholném summitu NATO v roce 2014 ve Walesu pochybuje prezident Zeman o ruské agresi na Ukrajině víc než Angela Merkelová nebo Barack Obama. Jako představitel členské země NATO tvrdí, že na Ukrajině zuří občanská válka. Je mu jedno, že jeho slova jsou v rozporu s vedením NATO i českou vládou. V té době už je na východě Ukrajiny okolo 5000 ruských vojáků; Zeman ale věří víc ruskému ministrovi zahraničí než informacím aliance. No neječeli byste?

V říjnu 2017 označuje v projevu před Radou Evropy ruskou okupaci Krymu za hotovou věc, „fait accompli“. Naznačuje taky, že by rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou mohly vést ke kompenzaci za anexi Krymu. Jednoduše řečeno: Ukrajinci by si měli za okupaci nechat od Ruska zaplatit. U člověka, který osobně zažil rok 1968, se to zdá naprosto skandální. Nejen pro nás a pro Ukrajinu, ale i pro celou mezinárodní komunitu. Taky byste se svlíkli. A to nemusíte být Femen.

Fenomén Femen podrobně popisuje kauza Veroniky Bednářové, kterou najdete v tištěném Reflex č. 4, který vyšel ve čtvrtek 25. ledna.

Reflex 04/2018Reflex 04/2018|Archív