Miloš Zeman hostem v Duelu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov

Miloš Zeman hostem v Duelu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov Zdroj: Repro TV Barrandov

Prezidentská kolona
Tým Miloše Zemana
Tým Miloše Zemana
Tým Miloše Zemana
Příznivci Miloše Zemana před budovou TV Barrandov
5
Fotogalerie

Zeman s oblibou peskuje lidi, když něco nevědí, sám teď prokázal neznalosti zeměpisu

Miloš Zeman při rozhovorech, ve svých knížkách či vystoupeních dlouhodobě peskuje lidi, kteří něco neví. S oblibou také některé z nich zkouší (například novináře), aby jim mohl dokázat svoji intelektuální převahu. Sám ale často plácá nesmysly. Otázkou u toho je, zda proto, že programově lže, což politici ve funkci běžně dělají, nebo prostě některé věci nezná. Ukázal to i v posledních dnech.

Například na TV Nova v neděli večer při debatě, která byla zcela v jeho režii, protože moderátor se pouze hezky usmíval, stihl podle webu Demagog.cz vyslovit 9 lží a 10 zavádějících formulací. Další přibyly v pondělí večer na TV Barrandov. Český prezident přitom nezná ani některá jednoduchá čísla.

Na Nově tvrdil, že „Švédové mají sedm milionů obyvatel“. Takže v duchu Zemanova poučování musíme panu prezidentovi připomenout, že podle státní švédské agentury SCB (Statistiska centralbyrån) měla tato skandinávská země k 30. listopadu 2017 celkem 10 112 669 obyvatel. Sedm milionů to bylo v roce 1950...


Přečtěte si také profil Miloše Zemana >>>


V pondělí na TV Barrandov zase při otázkách migrace (a to je daleko vážnější věc, protože to manipuluje pak s celkovým pohledem na věc) Miloš Zeman řekl, že Nigérie má „400 milionů obyvatel“. Ano, Nigérie je nejlidnatější země Afriky a je to dokonce sedmý nejlidnatější stát světa. Ale podle kvalifikovaných odhadů má 194 milionů obyvatel. Pohazovat sem a tam stovkami milionů lidí je hodně zavádějící.

Navíc prezident hovořil o Nigérii v souvislosti s muslimskou migrací. Zde je dobré připomenout, že v této zemi tvoří kolem 45 procent obyvatel křesťané. A že kvůli sílící islamizaci v částech této země a řádění známé teroristické organizace Boko Haram někteří křesťané emigrovali. Mimochodem, Zeman při projevu před Valným shromážděním OSN v New Yorku v roce 2015 nesprávně uvedl, že se jedná o organizaci Boko Hamar. O rok později ji zase umístnil do jižní Afriky, kde vůbec neoperuje.


Jak si zařídit voličský průkaz pro druhé kolo? Čtěte zde >>>


Nejde ani tak o to, že někdo disponuje nepřesnými informacemi a něco neví (to se stává), ale když mudrc z Pražského hradu neustále všechny poučuje a dává najevo svoji nadřazenost, měl by sám zalepit své znalostní mezery.