Video placeholde

„Vy zku*vení, rasističtí bastardi, já jsem žid!“ vyjel na britské socialisty bývalý zpěvák Sex Pistols Rotten

Anglickou politickou scénou zmítá kauza antisemitských názorů uvnitř Labour Party (Strany práce – což je socialistická britská strana) a shovívavého postoje Jeremyho Corbyna, šéfa této strany, vůči antisemitským názorům v jeho straně. Na jednom ze svých nedávných koncertů se k celé kauze krátce vyjádřil i punkový zpěvák Johnny Rotten.

Počátkem srpna se na webové stránce Israellycool.com objevilo video z koncertu britského punkového zpěváka Johnnyho Rottena (bývalý člen kapel Sex Pistols a Public Image Ltd.), na kterém Rotten vulgárně a tvrdě kritizoval sílící antisemitismus v britské levicové Labour Party: „Zdravím přátele, stručná poznámka pro labouristickou stranu… vy zukurv… bastardi plní předsudků, já jsem žid!“ Podle tvrzení webu Israellycool.com se video původně objevilo na videowebu Youtube.com, ale bylo tam následně odstraněno správci Youtube.com.

Johnny Rotten čelil již v minulosti nátlaku ze strany bojovníků za palestinskou stranu, když byl zavalen projevy nenávisti za rozhodnutí koncertovat v Izraeli. Naopak část členů a příznivců Labour Party vnímá veřejnou debatu o antisemitismu v této straně za pokus židovských organizací vnutit Labour Party určité postoje, píše britský deník The Independent.