Video placeholde

Rasistická tabule u Soukupa je moje práce, televizní rada je pro smích, říká Pavel Novotný

Na televizi Barrandov se kvůli politicko-diskusním pořadům snáší ostrá kritika. Odpůrci televize zmiňují nevyváženou dramaturgii i neprofesionální výkony moderátora a majitele v jedné osobě Jaromíra Soukupa. Jsou takové výtky opodstatněné? Mělo by být vysílání soukromých televizí pod větším drobnohledem kontrolních orgánů? Pracuje Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) víc pro politiky, nebo diváky? Proti sobě se tentokrát utkali ještě donedávna jeden z hlavních dramaturgů TV Barrandov Pavel Novotný a novinář serveru Forum 24 Vilém Besser.

Podle Novotného je sice Jaromír Soukup špatný moderátor, hodně se ale prý za poslední rok zlepšil. Novotný přitom sám sebe označuje za typického představitele tzv. Pražské kavárny, jeho „zradu“ už mu ale prý kavárníci odpustili. V pořadu Proti sobě Karla Dlabače na sebe Novotný prozradil autorství většiny tabulí, kterými Soukup popudil hosty i diváky svých pořadů. A na svědomí má prý i tu nejkontroverznější.

Besser v diskuzi Soukupa mj. označil za egomaniaka s politickými ambicemi, nedokáže si prý jinak vysvětlit, proč na sebe poutá takovou pozornost. Jistou „nestrannost“ v českých médiích sice chápe, nikdy by ale prý šéfové svým novinářům neměli diktovat, co mají psát.

Oba pánové se ale na jedné věci poměrně jednoznačně shodli: RRTV je právě na příkladu TV Barrandov pro smích. Proč? Nastal soumrak českých médií? A dělal by Pavel Novotný mluvčího Jaromíru Soukupovi v momentě, kdy by se ocitl na Pražském hradě? Odpovědi se dozvíte v nejnovějším dílu pořadu nahoře ve videu.