Video placeholde

Česká fotobudka dobývá svět. Fotonauta už znají na Maledivách i v aristokratických kruzích

Celé to začalo tak, že parta přátel potřebovala na akci fotobuňku. Obyčejný stroj, který by je na párty fotil před fotopozadím. Nic podobného se ale tehdy nevyrábělo, a tak se rozhodli vyrobit si vlastní. A tak se zrodil Fotonaut, přístroj, který znají na večírcích po celém světě. Co je tajemstvím jeho úspěchu? Nejen na to odpovídá jeden ze zakladatelů Martin Prošek v našem videu!

Porsche mezi fotobudkami. Tak se o Fotonautu vyjadřují ti, co jej vyrábí, i ti, co si jej objednávají na své akce. Kromě České republiky jej znají i v Německu, Švédsku, Francii nebo ve Velké Británii. Výjimečná pak není ani šlechtická svatba či zakázka na Maledivách, kde si je pravidelně na párty objednává místní luxusní resort. O českém projektu je zkrátka slyšet.

A co je klíčem k úspěchu? Jednoduchost a design, za které tým kolem Martina Proška a Jiřího Marshala posbíral už několik ocenění. Navíc svůj přístroj i po několika letech ladění a přestavování úspěšně franšízují do celého světa a fotobudka, která se tehdy vyráběla čtvrt roku, dnes sjíždí z výrobní linky s frekvencí třiceti kusů měsíčně.

Více zjistíte v našem videu se spoluzakladatelem Fotonauta Martinem Proškem. Už jste se s touto fotobudkou setkali? Co na ni říkáte?