Video placeholde

Britští špioni natočili první reklamu. Je cílená na ženy a chce vyvrátit mýty o Jamesi Bondovi

Britská tajná služba známá pod zkratkou MI6 se otevírá světu. I když to u organizace, u které většinu zaměstnanců tvoří špioni, může znít zvláštně, personální krize dostihla i ji. Spustila proto sérii televizních spotů, které cílí převážně na ženy. Podívejte se na ten první ve videu v úvodu článku.

Zatímco James Bond měl povolení zabít prakticky kohokoli, těžkou technikou válcoval centra měst, večery propíjel v baru a do rána se miloval se ženami, MI6 je podle vlastních reklam jiná a od slavného agenta 007 se snaží distancovat co možná nejvíce. Špioni jsou vlastně takové mámy, které na nás dávají pozor, i když o nich nevíme. Alespoň to se snaží říct první ze série reklamních videí, od kterých si britská tajná služba slibuje feminizaci svých řad.

Jakkoli se nedá zpravodajcům upřít snaha a kreativita, člověk prostě má nějaké představy o tom, co zahraniční rozvědka dělá. A že to ne vždy bude sluníčková práce na čerstvém vzduchu. Proto věta o tom, že se „snaží druhým porozumět a přimět je, aby viděli věci jinak,“ působí strašidelně, i když je na záběrech smějící se matka s malou holčičkou.  

„Nepotřebujeme žádné Daniely Craigy na steroidech,“ prohlásil Alex Younger, šéf britské tajné služby. I když se tak jedná o první ze série plánovaných spotů, ze slov ředitele MI6 se dá udělat obrázek, jak budou vypadat ty další. Co na reklamu říkáte?

Slabé a ještě plagiát?! Bouřlivé diskuze kvůli písničce k nové bondovce >>>