Video placeholde

Smrt homosexuálům, terorismus Izraelcům. Na konferenci v USA vystoupil radikální islámský duchovní

Muhammad Rateb Al-Nabulsi, syrský islámský duchovní podporující islámské extremisty z palestinského hnutí Hamás, schvaluje teroristické útoky na Izraelce a hlásá trest smrti pro homosexuály. Nedávno vstoupil bez problémů na území USA a byl hostem na islámské konferenci ve floridském městě Orlando. Ve stejném městě v roce 2016 pod vlivem nenávisti hlásané některými muslimskými duchovními k homosexuálům provedl Američan afgánského původu Omar Mateen teroristický útok na klub pro homosexuály a zavraždil 49 lidí a desítky lidí zranil.

Není to ovšem poprvé, kdy Al-Nabulsi pobýval v USA. Již v roce 2014 obdržel od vlády tehdejšího amerického prezidenta Baracka Obamy vízum, aby mohl uspořádat na území USA turné k shromáždění finanční podpory pro povstalce v Sýrii, jak píše New York Post.

Již v roce 2014 se novinář listu New York Post Kenneth R. Timmerman pozastavil nad tím, že americké úřady dovolily vstoupit na půdu USA a získávat finanční prostředky muslimskému duchovnímu veřejně známému podporou džihádu proti Západu a Izraeli, který také schvaluje sebevražedné útoky na židovské cíle a těší se mediální podpoře islámských extremistů z hnutí Hamás.

Byť islámská konference, na které byl Al-Nabulsi hostem, byla deklarována jako otevřená pro veřejnost, muslimští organizátoři bránili americké pravicové aktivistce Lauře Loomer účastnit se konference. Konferenci organizovaly muslimské organizace Islamic Circle of North America ve spolupráci s Kulturním centrem Aiša v Orlandu a Al-Nabulsi byl jimi prezentován jako zvláštní host.