Video placeholde

Takhle vaří Reflex: Šéfredaktor Marek Stoniš a jeho thajské kuřátko

Marek Stoniš toho moc nenamluví, moc toho nesní, a člověk tedy logicky usuzuje, že toho dlouholetý člen vedení Reflexu ani moc nenavaří. Jenže! Otec, manžel a znalec dobré krmě nám uvařil fantastickou směs krůtího a kuřecího masa v kokosovém mléce s koriandrem a lžičkou červeného kari, s rýží basmati. Vaří prý pravidelně a s láskou, a při sledování jeho zručnosti a rutinérského přístupu vůbec nebylo těžké tomu uvěřit…

Recept:

Křehké kuře

Ingredience – 4 porce

300 g kuřecích a 200 g krůtích prsíček nakrájených na kostky (stačí jen kuřecí nebo jen krůtí)

2 stroužky česneku, utřené nebo prolisované

2 lžíce olivového oleje

2 cibule, najemno nakrájené

1 lžíce thajské červené kari pasty

1 litr kokosového mléka

150 ml hustého bílého jogurtu (ideálně řeckého)

2 lžíce meruňkového džemu

1 limetka nakrájená na plátky

koriandrová nať

mletý pepř, ideálně různých barev

100 g mandlové plátky, pražené

Sůl

Postup

Ve větším hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku s česnekem. Pak vmícháme kari pastu a tři minuty restujeme. Přidáme kokosové mléko, jogurt a džem a pár pokrájených natí koriandru, dobře promícháme a vaříme pod pokličkou půl hodiny. Maso uvaříme, necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a vložíme do omáčky, kterou už nevaříme. Osolíme a opepříme až před konzumací, ozdobíme plátky limetky, koriandrovými lístky a praženými mandlovými plátky. Jako příloha poslouží jasmínová nebo basmati rýže.

Další recepty, kulinářské trendy pro rok 2018, reportáž z řeznictví i rozhovory najdete v gastrospeciálu REFLEXU, který koupíte od 26. března 2018!

Obálka speciálu Velká jízda v kuchyniObálka speciálu Velká jízda v kuchyni|Reflex