Video placeholde

Takhle končí demokracie. S Babišem roste sebevědomí komunistů, varuje organizátor demonstrace

Vítězství lidu. Tak byl nazván 25. únor 1948 minulým režimem. Letos od komunistického puče uplyne 70 let. Řada lidí vidí v dnešním vývoji jistou paralelu k tehdejšímu dění, jen v jiných kulisách. Vidí to tak i organizátor nedělní demonstrace za svobodu a demokracii Radomil Bábek.

“Před sedmdesáti lety se komunisté zmocnili naší země a zbavili národ svobody. Nejméně tři roky se na to připravovali, aby hned po únoru kradli, zavírali a týrali lidi, zničili ekonomiku země a rozvrátili morálku lidí. Jako nacisté i oni zavedli opět udávání, koncentráky a zřídili komunistické gestapo, StB,” říká Bábek, předseda Asociace podnikatelů a manažerů, organizátor demonstrace Za svobodu, demokracii a svobodné podnikání, která proběhne právě v den výročí událostí z února 1948.

“Máme tady premiéra s komunistickou minulostí, který spolupracoval s StB, máme vládu jedné strany, bez důvěry a bez podpory, ale s absolutní mocí. Ovládají ministerstva, mají v rukách veškeré státní peníze. Vláda podporuje byznys svého premiéra, kontroluje bezpečnostní služby státu a obsazuje dozorčí rady strategických státních podniků svými lidmi. Stejná loupež, jako před sedmdesáti lety, jen v jiných podmínkách,” varuje Bábek.

Má pravdu? Nevidí situaci příliš černě? Je opravdu nutné, aby 21 organizací uspořádalo demonstraci na Václavském náměstí?

Demonstrace za svobodu, demokracii a svobodné podnikání bude v Praze na Václavském náměstí v neděli 25. února 2018Demonstrace za svobodu, demokracii a svobodné podnikání bude v Praze na Václavském náměstí v neděli 25. února 2018|Podnikatelské odbory