Video placeholde

Celý svět si vyzkouší, jak se žilo v Čechách v 15. století. Vychází očekávaná hra Kingdom Come

Ve většině videoher se středověkou tématikou se před námi otvírají fantaskní světy plné magie, pohádkových bytostí a drsných hrdinů. Ať už jde o akční žánr nebo RPG, příběhy obvykle spějí k záchraně celého světa před temnými silami. Česká hra Kingdom Come: Deliverance od týmu Warhorse jde proti proudu. Žádní draci, žádná magie, žádné vymyšlené země. Se svým hrdinou budete procházet věrně reprodukovanou krajinou v okolí města Sázava během politické krize, kterou vyvolal syn Karla IV. Zikmund Lucemburský vsazením svého bratra Václava IV. do vídeňského vězení.

Skutečnému historickém období podřizuje Kingdom Come vše, od zobrazené architektury až po oblékání prostých vesničanů, vojáků a mocipánů. Do vytvoření dýchající digitální kopie časů dávno minulých investovali autoři spoustu energie a v rámci možností vytvořili virtuální otisk určité historie, podobně jako se to daří hrám ze série Assassin's Creed s nejrůznějším prostředím. Nebojte se ale, že by dějepisnou důkladností hra zabíjela zábavu. Za celým nápadem stojí autor legendárního českého hitu Mafie Daniel Vávra. Hrám a jejich zábavnosti rozumí, zde se však pustil do svého nejnáročnějšího projektu. Na hře pracuje již 7 let, měla by tedy stát za to!

Historická česká videohra Kingdom Come: Deliverance ukazuje, v jakém stavu se nacházelo království české na začátku 15. století. Vychází 13. února 2018.

Více se o hře dočtete na webu abicko.cz >>>