Video placeholde

Svět má první popovou skupinu, která reprezentuje 8 kryptoměn. O měnách zpívají samé dívky

Osm japonských dívek pod jménem Kasocuka Šojo je skutečným unikátem. Každá členka reprezentuje jednu z kryptoměn – najdeme zde například zpěvačku reprezentující bitcoin, etherum nebo ripple, ale i další, méně známé virtuální měny.

Kasocuka Šojo znamená v překladu „Dívky virtuálních měn“. Cílem skupiny je poučit svět o kryptoměnách pomocí písní. Každá z dívek má masku se symbolem jedné z těchto měn. Oblečeny jsou ale jako francouzské uklízečky, což je v Japonsku velmi populární kostým.

Zpěvačka Bitcoinu

Japonská dívčí skupina Kasocuka Šojo zpívá naučné písničky o kryptoměnáchJaponská dívčí skupina Kasocuka Šojo zpívá naučné písničky o kryptoměnách|Instagram

„Chceme zábavnou formou prosadit myšlenku, že kryptoměny nejsou pouze pro spekulanty, ale jsou i skvělou technologií, která utváří budoucnost,“ řekla v prohlášení Rara Naruse (18), která popovou skupinu vede a reprezentuje měnu bitcoin.

První koncert měly dívky v pátek 12. ledna a lístky na něj se daly koupit pouze prostřednictvím kryptoměn. Jejich první píseň „Měsíc, kryptoměny a já“ se zabývá bezpečností při obchodování s těmito měnami. Osvěta je ve chvíli, kdy se cena bitcoinu výrazně propadla, rozhodně potřeba.

Co v roce 2018 zahýbe cenou bitcoinu? Čtěte na e15.cz >>>