Babiš vydírá. Pokud nepřijde vánoční zázrak, v červnu mohou být demonstrace, říká Pečinka

Komentátor Bohumil Pečinka spatřuje ve vizi vládnutí Andreje Babiše podobnost s fašistickou Itálií. Podle něj můžou brzy ve velkém vypuknout demonstrace, hlavně kvůli jeho spojenectví s prezidentem Milošem Zemanem.

U ostatních tradičních stran cítí nervozitu, Babiš prý může čistkami ze státní správy odstranit důležité funkcionáře lidovců i ČSSD. Pečinka v souvislosti s tím mluví o vydírání, ze spodních pater zmíněných stran se prý už ozývají hlasy, ať raději partaje do koalice s šéfem hnutí ANO jdou. V prezidentské volbě očekává jasné vítězství Miloše Zemana v prvním kole, pak si prý neodvažuje tipovat.

Někteří Zemanovi soupeři prý ale počítají s dalšími prezidentskými volbami už za rok a půl. Proč „koalice“ ANO, SPD a komunistů zapustila hlubší kořeny, než se zdá? Začínáme brát svobodu za samozřejmost? Jsme jako žáby ve vodě, která se pomalu začíná vařit? Podívejte se na rozhovor.

Všechna interview Pavla Štrunce najdete na webu Info.cz >>> 



V lednu se konají prezidentské volby. Pokud ještě nevíte, koho volit, vypočítejte si svého kandidáta v naší volební kalkulačce. Rychlé informace o prezidentských uchazečních získáte v přehledu kandidátů. Na webu Reflexu najdete také základní informace o volbách. O tom, kdo má šanci na postup do druhého kola, si uděláte předstvu pohledem na volební preference v průzkumech veřejného mínění.