Signal Festival ŽIVĚ: Podívejte se, jak se mění obří svítící srdce nad interaktivním pianem

Instalaci HEARDT mají na svědomí čtyři mladí umělci z České republiky: studentka pražského gymnázia Anna Feyrerová, filmařka Bára Anna Stejskalová, světelný designér Tomáš Bukáček a specialista na IT a počítačovou grafiku Richard Dobřichovský. V roce 2016 spojili své kreativní síly a vytvořili projekt, který sklízí úspěchy po celém světě. Sledujte exkluzivní PŘÍMÝ PŘENOS z festivalu SIGNAL 2017!

Speciálně upravené vysoce interaktivní piano je obklopené čtyřmetrovou konstrukcí ve tvaru lidského srdce. Právě v něm se setkává hudba se světlem, a to díky návštěvníkům a jejich vlastnoruční hře. Stisknutím klávesy může kdokoliv vyslat světelný impulz a vytvořit most mezi svým vnitřním světem emocí a okolní realitou.  Tento efekt autoři označují za “světelný proud”. Díky němu vzniká intimní pouto mezi aktivně zúčastněnými diváky a jejich posluchači, kteří se stávají svědky vizuálního ztvárnění hudby jedincova srdce.

Název projektu je příznačný. Vznikl spojením dvou anglických slov – heart, neboli srdce, a heard, tedy být slyšen. Samotný projekt HEARDT získal velkou mediální pozornost na začátku letošního roku, kdy dostal nejprve podporu Linhartovy nadace a následně grant a pozvání do pouště v Black Rock City od amerického festivalu Burning Man.

Světelný festival SIGNAL je největší kulturní událost v České republice, která díky jedinečnému propojení umění, městského prostoru a moderních technologií za svou čtyřletou existenci přilákala do kulis Prahy více než 1, 5 milionu diváků.