Video placeholde

V meste vybuchujú reštiky! Slováci natočili vlastního komisaře Rexe. Podívejte se na ukázku

Ve městě, kde policie řeší 10 000 případů ročně, z toho sedm vražd, úřaduje nový šerif. Do Bratislavy dorazil komisař Rex. Kultovní krimiseriál z 90. let se dočkal slovenské verze. Ta vzniká podle rakouských scénářů, které jsou zasazeny do reálií hlavního města Slovenska. A televizní upoutávky budí rozpaky. Podívejte se na video.

I když se asi v Rakousku neodehrává jedna násilná vražda týdně, na dálnici se každou chvíli neprohánějí ve spektakulárních honičkách policisté s bandity a teroristé zas tak často neodpalují restaurace, na přelomu tisíciletí se původní Komisař Rex dal snést. Když ale celý děj přenesete do Bratislavy, působí to dost komicky už z ukázek. Hlavně když prodavač v okýnku rychlého občerstvení upozorňuje dramatickým hlasem, že „v meste vybuchujú reštiky“.

Německý ovčák přijde o původního majitele, policistu, a jako bájný Hachiko truchlí po svém pánovi. Ujme se ho proto jiný policista Richard Majer, kterého hraje českému publiku neznámý Juraj Bača. Role psa se zhostí trojice z Polska – Odin, Rex a Joši.

Kriminálku servíruje televize Markíza od 7. září a diváci ji mohou sledovat ještě následujících 12 čtvrtečních večerů. Režii má na svědomí slovenský tvůrce Peter Bebjak, který letos sklidil pochvalu za snímek Čiara.

Co na slovenskou adaptaci říkáte? Koukáte se na ni? A líbil se vám původní Komisař Rex? Dejte nám vědět do komentářů!