Video placeholde

Řetězec restauraci KFC začal prodávat své vlastní smartphony

Restaurace KFC prodávají teď kromě kuřecích křidýlek také své vlastní smartphony. Ne to není žádný vtip, ale děje se tak pouze v Číně a pouze na omezenou dobu. Společnost se tak rozhodla oslavit 30. výročí svého působení v nejlidnatější zemi světa.

K dispozici je v případě KFC omezená série 5000 kusů těchto mobilů, které byly vyrobeny ve spolupráci s další čínskou firmou Huawei. Přístroj se jmenuje KFC Huawei 7 Plus stojí 1099 juanů, tedy v přepočtu kolem 3700 korun.

Mobil je červený, doplněný logem plukovníka Sanderse, tedy postavou spojenou s restauracemi KFC.

Spolupráce se společností Huawei nebyla v tomto případě náhodná. Ta byla v čínském městě Šen-čen založena také před třiceti lety. Firmy chtějí společně připomenout, kam se v Číně od svých skromných začátků dnes dostaly. Natočily k tomu i video, které najdete v úvodu článku.

Například Huawei byla loni na třetím místě v celosvětovém prodeji smartphonů, za Samsungem a Applem, ale její podíl na trhu pořád roste.

KFC zase za velké slávy otevřela svoji první restauraci v Číně nedaleko centrálního náměstí Tchien-an-men v Pekingu v listopadu 1987. Dnes spadá v této asijské supervelmoci pod společnost YumChina, která provozuje 7600 restaurací KFC, Pizza Hut a Taco Bell.

Smartphony KFC se prodávají na čínském internetovém obchodu Tmall od čtvrtka 13. července. Předpokládá se ale, že zmizí rychle.