Video placeholde
Druhá série seriálu Preacher
Druhá série seriálu Preacher
Druhá série seriálu Preacher
Druhá série seriálu Preacher
Druhá série seriálu Preacher
8
Fotogalerie

Kazatel, který má koule. 5 důvodů, proč sledovat seriál Preacher

Již 29. června startuje na stanici AMC druhá sezona jednoho z nejzajímavějších seriálů posledních let. Po roce se na televizní obrazovky vrací Preacher – televizní verze kultovního komiksu. Kazatel Jesse, jeho parťačka Tulip a upír Cassidy se vydávají hledat Boha. A to doslova. Bůh zmizel, a tak tahle nesourodá trojka musí prohledat opravdu nečekaná místa, aby ho našla.

1) Skvělý humor

Je libo kazatel Jesse, který střílí od boku jednu sarkastickou poznámku za druhou? Nebo snad na první pohled sladká, na ten druhý však brutálně ostrá Tulip? A co irský upír-pankáč Cassidy, který bere všechno na lehkou váhu? Při sledování Preachera se zkrátka nebudete nudit. A odkud se ty vtipy berou? Stačí se podívat na producenty seriálu – narazíte zde na jméno jednoho z nejznámějších komiků současné filmové a seriálové tvorby Setha Rogena.

2) Jižanská stylovka

Americký zapadákov si žádá ten pravý „redneck“ jižanský přízvuk. Drsný, pronesený koutkem úst a ideálně doplněný přípitkem whiskey nebo potažením z cigarety. Jak Jesse, tak Tulip, přestože jsou původem z Velké Británie, ho nabízejí plnými doušky. Když se k tomu pak přidá irský přízvuk upíra Cassidyho, je z toho stylovka pro náročného diváka. O to by byla škoda přijít, že? Protože AMC nechce své diváky v České republice a na Slovensku o tento požitek ochudit, bude možné druhou sezonu seriálu sledovat v originálním původním znění s českými titulky.

3) Osobití herci

Dominic Cooper alias kazatel Jesse Custer je charizmatický chlap. Ruth Negga, která ztvárnila Tulip je zase vražedný koktejl inteligence, božských křivek i drsnosti. Nepřekvapí tedy, že má pro ni Dominic Cooper slabost nejen v seriálu Preacher, ale i v reálném životě. Negga je totiž jeho dlouholetou partnerkou. Joea Gilguna který hraje upíra Cassidyho, byste mohli zase považovat spíše za hudebníka z punkových Flogging Molly. Celý potetovaný a s polo-nepřítomným výrazem vypadá, jako by byl neustále pod vlivem minimálně tvrdého alkoholu.

4) Kontroverze

Bůh zmizel. Nebo si snad zašel na jazz do strip baru? A co samotná nadlidská bytost Genesis, kterou někdy využívá, a někdy dokonce zneužívá kazatel Jesse? Preacher bruslí na tenkém ledě religiózní tématiky a provokuje. Což může na některé věřící televizní diváky působit kontroverzně. V seriálu není Bůh ultimátním obrazem dobra. Naopak. Samotný Jesse ho hledá, aby si s ním vyřídil účty, a přitom sám rozhodně není vzorným hrdinou – pije, chlastá a láme kosti nepřátelům.

5) Brutální podívaná

Jste připraveni na jazyk vytržený z úst kněze, nebo na autem rozjetou hlavu? Preacher není podívaná pro lidi se strachem z krve. Smyslem drsných záběrů zde však není znechutit. Většina z nich je myšlena jako nadsázka a přesně zapadá do příběhu. V případě “božích příkazů“, kdy skrze Jesse promlouvá nadpozemská bytost Genesis, dochází k jejich absurdnímu plnění. Jako třeba, když přikáže místnímu mamánkovi, aby své matce daroval vlastní srdce, a nešťastník tento příkaz splní. Doslova.