Video placeholde
Manchester smutní za oběti teroru
Manchester smutní za oběti teroru
Manchester smutní za oběti teroru
Manchester smutní za oběti teroru
Manchester smutní za oběti teroru
14
Fotogalerie

Tryzna za zavražděné spolužáky: Studenti v Manchesteru zazpívali společně dojemnou píseň

Nehněvej se v myšlenkách na minulost. Tak by se dal volně přeložit název písně Don’t Look Back in Anger od skupiny Oasis. Manchesterští studenti se rozhodli společným zpěvem hitu z roku 1995 od slavné kapely, která navíc z jejich města pochází, uctít památku zesnulých spolužáků z místních škol. Těm se stal osudným nedělní koncert zpěvačky Ariany Grande, na kterém se odpálil sebevražedný atentátník s britskou národností Salman Abedi. Podívejte se na video.

Řádění sebevražedného útočníka si vyžádalo 22 obětí a desítky zraněných. Převážnou část z toho tvořily děti. Kvůli tomu došlo v Manchesteru k silným bezpečnostním opatřením a studenti hudební školy Chetham's School of Music, která s koncertní halou, kde došlo k výbuchu, sousedí, nemohli opustit školní areál. Desítky z nich ve věku od osmi do osmnácti let se proto shromáždily na dvoře a rozhodly se podpořit rodiny zasažené touto tragédií zpěvem společné písně.

Po zajištění okolí byli studenti hudební školy uvolněni domů, vyučování bylo pro zbytek týdne zrušeno. Zbyla tak jen kondolence unášená písní a otazníky nad tím, jak celá událost ovlivní život v Manchesteru a celé Evropě do budoucna.

Co na jejich vyjádření podpory rodinám obětí říkáte?