Video placeholde

Svérázný protest. Ruska koupelí v obří kaluži bojuje za lepší silnice

Ruská stylistka ze Saratova se vysvlékla do plavek a nechala se nafotit s nafukovacím plameňákem v loužích, zaplňujících díry v místních silnicích. Svérázný protest upoutal pozornost nejen kolemjdoucích a kolemjedoucích, ale i médií. Podívejte se na video!

"Okolo je tolik louží, že je nelze ani objet, ani obejít. Je to děsivé," postěžovala si Anna Moskvičovová místnímu serveru Versija Saratov. Vysvětlila, že její pouliční představení mělo vyjádřit nejen její občanský protest proti poměrům, ale i přidat trochu jasu a barev ve všeobecné šedi. "Spojila jsem příjemné s užitečným," prohlásila dívka. S negativními ohlasy na svoji akci se prý dosud nesetkala, a tak nevylučuje, že ji zopakuje i jinde: děr na silnicích je přece všude spousta.

Obdobný protest v ruském Novosibirsku:

Video placeholde
Plavkový protest v Novosibirsku. • VK.com

Nejde o ojedinělou demonstraci nevole nad stavem cest neobvyklými prostředky. V Novosibirsku podle serveru Newsru.com přišli místní recesisté s dortem a balónkem k velké pouliční díře na oslavu jejích prvních narozenin, v Petrohradu zase umělci přetřeli na rudo přechody pro pěší, aby upozornili, že původní nátěr "zeber" dávno vzal za své.

S přeměnou obří pouliční louže ve svérázné koupaliště přišla už před pár lety děvčata v Novosibirsku, ale radnice smetla protest ze stolu jako "předvolební propagandu", zaplacenou opozicí.