Video placeholde

Krajčo, dojení krav a tleskající Babiš. Podívejte se, jak vypadala ministrova rozlučka na Čapím hnízdě

Andrej Babiš (ANO) skončí ve funkci ministra financí zřejmě příští týden, kdy ho nahradí Ivan Pilný. Vicepremiér tak svolal na sobotní odpoledne „rozlučku“ na farmu Čapí hnízdo, kam pozval mimo jiné i své zaměstnance z resortu. Na akci zahrála pro zhruba 1600 účastníků skupina Kryštof, na místě byly připraveny i atrakce pro děti a občerstvení zdarma. Čapí hnízdo přitom nadále prošetřuje Evropský úřad pro boj proti podvodům OLAF.

Oslavy na farmě Čapí hnízdo se konají v rámci 5. výročí Nadace Agrofert, Babiš je nicméně spojil i se svým loučením s funkcí ministra financí. Na akci tak přizval také své podřízené. Sám organizátor dorazil asi o čtyři hodiny později, než původně avizoval. 



„Zdržel jsem se na leteckém dni v Čáslavi. Tahle akce je dlouhodobě naplánovaná a já jsem kdysi chtěl naše zaměstnance pozvat na farmu, pak vznikla ta pseudokauza, tak jsem si to rozmyslel. Teď mám padáka, tak jsem si řekl: Teď můžete přijít, nemám žádnou rozlučku,“ uvedl Babiš pro Blesk.

Babišova nastávající si pak Blesku postěžovala, že je na jejího partnera vyvíjen hrozný tlak a je unavený.  „V poslední době je na Andreje opravdu příšerný tlak, je velmi unavený, možná to i fyzicky uvidíte, ale určitě není zlomený, naopak, pořád ho to posouvá dál. Já politiku neřeším, ale samozřejmě lidsky je to hodně špatné, já jsem vyloženě zhnusená, jak se k sobě lidé v politice vůči sobě chovají, že jdou za hranice slušného chování,“ popsala Monika. Podle ní jde o kampaň a intriky. 

Více se dočtete na stránkách Blesk.cz >>>