Největší úspěchy zažil František Rajtoral v plzeňském dresu

Největší úspěchy zažil František Rajtoral v plzeňském dresu Zdroj: Michal Beránek (Sport)

Otřesná sebevražda bývalého fotbalového reprezentanta Františka Rajtorala (†31).
Do Ostravy přišel Ratoral v létě 2005 a za Baník hrál čtyři roky.
Zahrál si tu i Pohár UEFA s Heerenveenem.
Před stadiónem ve Štruncových sadech je nejvýraznější obří nápis »R. I. P. Rajty«.
U stadiónu se hromadili květiny a zapálené svíčky. Je zde Rajkoralova fotografie a dres ve, kterém za Viktorku hrál.
18
Fotogalerie

Smutný příběh fotbalisty Rajtorala: uvězněný v depresích, propadl hazardu

Uzamčený ve vlastním světě, kde se dveře na svobodu hledají strašně obtížně. Svázaný ošklivými démony, jež bez pomoci zvenčí nejdou odehnat. Bojující s neodbytnými depresemi, které člověka sžírají zaživa. František Rajtoral vyřešil devastující problémy v osobním životě fatálním způsobem. Oběsil se. V bytě v tureckém Gaziantepu údajně nezanechal dopis na rozloučenou, ale dlouhý seznam dluhů. Roky bojoval se závislostí na hazardu, neúspěšně se léčil. Nic nepomohlo. Příběh skvělého fotbalisty se v neděli strašlivě smutným způsobem uzavřel.

Veselý kluk, upřímný, všemi oblíbený, který by na nikoho neudělal podraz. Ideální parťák do kabiny. Tak o něm mluví ti, kteří ho poznali zblízka. „Vymýšleli jsme neustále nějaké fórky a on v tom byl výborný. Hrozně rád se smál a měl rád, když se smějí ostatní. Navíc miloval fotbal, uměl ho moc dobře a byla radost s ním hrát,“ vzpomíná Václav Svěrkoš, jeho spoluhráč z ostravského Baníku.


Tryzna za Františka Rajtorala v Turecku:


 

Jenže svět Františka Rajtorala nebyl vyplněný jen fotbalem a naoko bezstarostným způsobem života. Propadl hazardu. Ve sportovních sázkách utápěl značné množství peněz. V hlavě se mu usídlily deprese, procházel těžkými psychickými stavy.

Problémy měl už v Ostravě. Do mnohem větších se dostal při báječném angažmá v Plzni, kde se stal symbolem vzestupu Viktorie. Trpěl výkyvy nálad. Jednou přišel na trénink vysmátý, druhý den s ním nebyla řeč. A tak to šlo pořád dokola.

V klubu údajně o jeho psychických stavech a strastech s hazardem věděli. Majitel Plzně Tomáš Paclík i generální manažer Adolf Šádek mu nabízeli pomocnou ruku, on ale všechno řešil jen s bývalou přítelkyní Petrou Hrůzkovou. Především kvůli zachování vztahu s milovanou osobou se rozhodl pro radikální řešení. Měl nastoupit ústavní léčbu. Oficiální verze zněla únavový syndrom.

Více se dočtete na webu iSport.cz >>>