Vězňové, kteří se vylomili z cely. Ale ne proto, aby utekli, ale aby pomohli "svému" bachaři.

Vězňové, kteří se vylomili z cely. Ale ne proto, aby utekli, ale aby pomohli "svému" bachaři. Zdroj: reprofoto YouTube.com

Skupina vězňů se stala hrdiny USA: Vylomili mříž, aby zachránili umírajícího strážce

Takový příběh by se možná hodil do béčkového akčního filmu, úplně ale nesedí do reálného života. I přes to se tento příběh opravdu odehrál: Skupina odsouzených v texaské státní věznici ve městě Weatherford se vysvobodila z mříží, aby pomohla strážnému, který se náhle zhroutil.

Vězňové uviděli “svého” strážce, jak se pomalu sesouvá na židli, u níž stál. V tu chvíli zřejmě netušili, že muž je v přímém ohrožení života. Později se ukázalo, že strážný věznice ve Weatherfordu utrpěl infarkt myokardu.

Podle britského webu BBC, který na případ upozornil, se vězňové báli, že si ostatní členové vězeňské služby budou myslet, že se pokouší o útěk. “Bál jsem se, že nás srovnají zbraněmi,” popsal BBC jeden z vězňů. To se ale nestalo. Když skupina ztropila povyk, za okamžik přišli ostatní členové služby a přivolali záchrannou službu. Tím muže, který byl v přímém ohrožení života, zachránili. “Je to dobrý chlap,” shodli se o strážném navíc vězni.

 

Událost vešla ve známost, protože byla celá zachycena na kameru. Na ní je v rohu vidět bezvládný muž a několik vězňů, kteří se k němu snaží dostat. Muž, kterému zpátky k životu pomohl defibrilátor, se vrátí do práce příští týden.