Hra o trůny v ocelárně.

Hra o trůny v ocelárně. Zdroj: repro YouTube

Metinvest dominuje ukrajinskému těžkému průmyslu.
Hra o trůny v ocelárně.
Natáčení Hry o trůny v ocelárně.
Rinat Achmetov, top oligarcha Ukrajiny.
Natáčení Hry o trůny v ocelárně.
27
Fotogalerie

Hra o trůny ukrajinsky: Oligarchovi hrál orchestr ve žhnoucí ocelárně

Grandiózní seriál Hra o trůny začíná epickou znělkou, která je jedním z jeho poznávacích znamení a také velkou výzvou pro muzikanty. Ve východoukrajinském Mariupolu na to šli monstrózně: dohromady se dala metalová kapela a komorní orchestr a instrumentální skladbu zahráli v neméně působivém prostředí se žhnoucí ocelí v pozadí.

„Tady máte ukrajinskou metalurgii! Ukažte mi ještě alespoň jeden konvertorní cech na světě, kde by uvnitř hrál komorní orchestr!" napsal na Facebooku ředitel závodu Jurij Zinčenko (překlad Sputnik News, pozn. red.).

Muzikanti si to nevymysleli jen tak, však celá akce včetně kvalitního natočení přišla na pořádnou pálku. Jenže pro muže jako Rinat Achmetov to jsou drobné, když se slaví jubileum – totiž deset let jeho gigantu Metinvest, jedné z nejvýznamnějších firem Ukrajiny. Ovládá polovinu metalurgického trhu v zemi a další byznys má i na Západě, sám oligarcha je jedním z nejbohatších mužů země a asi dvoustý na celém světě – loni Forbes odhadl jeho majetek na 6,5 miliardy dolarů. Kromě ocelárny vlastní třeba i fotbalový velkoklub Šachtor Doněck. To se pak pořádají firemní večírky!