Video placeholde

Ve znamení expanze a (sebe)propagace. Dění na YouTube očima Quida MC, alias Zemanova fanouška

Každý týden obrací Quido MC pohled do vlastních řad, aby z nich vytáhl na světlo to nejzajímavější, co se na české YouTube scéně odehrálo. Sám je ostříleným youtuberem vytrvale prozkoumávajícím českou politiku optikou „profesionálního zemanovce“, zvaného prostě FANOUŠEK.

A co že teda hýbalo světem českého YouTube v minulém týdnu? Expanze a (sebe)propagace. Řada youtuberů pronikla do dalších médií, do rozhlasu i televize, aby se tam více či méně rozšafně propagovali. Za zvlášť pozornosti hodné uznal Quido výstupy Fattyho Pillowa, Martina Roty, Tomáše Touhy a Terri Blitzen.

Fatty přišel na TV Prima zviditelnit svůj nový pořad a jen tak mezi řečí seznámil YouTubem zatím nepolíbené jedince se základními youtuberskými pojmy. Martin Rota zase ve svém videu propírá knihu Já, JůTuber 2, kde je pár stránek věnováno i jemu. Tomáš Touha zase propaguje nové číslo Reflexu, kde s ním vychází rozhovor, akci Top4running i svou signifikantní posedlost kliky. A Terri Blitzen předvádí ne moc dobře skrytou reklamu na jisté nápoje.

Quidův palec nahoru nakonec nezískalo ani jedno ze zmiňovaných videí, ale reakce Fattyho na to, že mu zabanovali kanál na Twitchi. To je specializovaný portál pro youtubery, kteří se tam živě – tedy v přímém přenosu, samozřejmě — předvádějí a rovnou dostávají komentáře, potažmo dokonce finanční příspěvky. Quido Fattyho ocenil z prostého důvodu – že vrací youtubery tam, kam patří: na YouTube.

Vybraná videa pro tento týden: