Teleráno avizovalo vysílání o zdravé stravě.

Teleráno avizovalo vysílání o zdravé stravě. Zdroj: Facebook/Markíza

Veselý kuchař a jeho kokainový vtípek.
Veselý kuchař a jeho kokainový vtípek.
Veselý kuchař a jeho kokainový vtípek.
Veselý kuchař a jeho kokainový vtípek.
4
Fotogalerie

Telekuchař si před kamerou lajnoval „koks“. Kriminálka ve studiu, ostuda v celém světě

Nečekaně silně zabral vtípek slovenského kuchaře Ľubomíra Herka, který tradičně vystupuje ve vstávacím pořadu Teleráno na Markíze. Přímo před kamerou si na svém stole kreditní kartou rovnal lajnu. Tvrdí, že to byl vtip, ale vedení televize ani kriminální policii to moc humorné nepřišlo.

Kreditka ke srovnání bílého prášku, ke šňupání samozřejmě bankovka nejvyšší, pětiseteurové denominace. A spiklenecký úšklebek. Šestatřicetiletý kuchař v pořadu vystupuje už roky a rozhodně ví, jak to chodí – že ho může kamera zabrat kdykoli, i když zrovna mluví host na druhé straně studia. Takže vtip dělal pro kamery, a ne jenom pro kumpány na placu.

„Přehnal jsem to a mrzí mě, jak tento pokus o vtip dopadl,“ kál se záhy Herko. „Poučil jsem se, že vtipkování s práškovým cukrem, jakkoli byl úmysl úplně nevinný, na obrazovku nepatří. Ještě jednou se omlouvám.“

Národní kriminální agentuře jeho omluva nestačila, ve středu večer naběhli agenti do studia. Mluvčí televize tvrdila, že přinesli jen žádost o záznam, ale je podivné, že by s lejstrem šli v pozdních hodinách.

„Považujeme to za absolutně nevhodný ‚vtip‘, který v takové relaci nemá co dělat. V rámci televize z toho vyvodíme důsledky,“ reagovala pro server Topky.sk skrze svou mluvčí Markíza. Zajímavější jsou ovšem reakce všech ostatních médií – video obletělo celý svět.

„Vždycky jsem si říkal, že lidé z ranních show vynechávají kafe a jdou rovnou na vostrej shit, aby byli nepřirozeně živí a vzhůru, ale nikdy by mě nenapadlo, že budou tak odvážní, aby šňupali koks přímo na placu před kamerami,“ komentoval Michael K na serveru dlisted.

A jinde to schytali Slováci en bloc. „V žádném případě nepoužil kokain, na to Slováci nemají peníze. Bude to speed – pervitin. Všichni ti zatracení Slováci na tom jedou celý den.“

Podobné haló udělal před dvěma lety v České televizi Samir Hauser se skupinou Vanessa, když (údajně) předstíral šňupání kokainu z bible. To bylo však v noci, na stanici ČT art, a navíc se od Hausera kontroverze tak trochu čekají vždycky.