Houslistka Lindsey Stirling

Houslistka Lindsey Stirling Zdroj: Youtube.com

Seznamte se s milionáři z YouTube. Nejbohatší z nich vydělává 286 milionů korun ročně

YouTube vznikl v roce 2005 a stal se platformou pro mnohé současné hvězdy internetu, jejichž příspěvky dosahují sledovanosti, o kterých si mohou nechat zdát i ty největší televize světa. Časopis Forbes nyní zveřejnil výdělky hvězd YouTube za rok 2015. Ty se skládají z peněz inkasovaných přímo z reklamy na tomto serveru, reklamních předmětů, PR videí a dalších položek.

Podívejte se na čtyři nejúspěšnější YouTubery současnosti.

1) PewDiePie - 286 milionů korun

Felix Arvid Ulf Kjellberg (25) je sprostě mluvící švédský hráč, který komentuje videohry. Na You Tube je absolutním fenoménem posledního roku a jeho videa byla přehrána celkově 10 028 756 617 krát (ano, to jsou miliardy). Klíčem úspěch Kjellberga je podle mnohých komunita hráčů a diváků, o kterou se PewDiePie stará. Dodnes osobně odpovídá na většinu komentářů pod svými videi.

2) Smosh - 202 milionů korun

Ian Hecox a Anthony Padilla tvoří komediantské duo zvané Smosh. Jejich videa nasbírala přes 5 miliard shlédnutí. Často parodují videohry a mainstreamovou kulturu. Jejich příjem za minulý rok Forbes odhadl v přepočtu na 202 milionů korun.

3) The Fine Brothers - 202 milionů korun

O druhé místo se dělí se Smosh jiné duo z newyorského Brooklynu - Benny Fine a Rafi Fine aka The Fine Brothers. Jejich nejslavnější série se jmenuje React (Reakce). V těchto videích zaznamenávají reakci různých skupin, například dětí, teenagerů, či důchodců na různé situace. Za rok 2015 vydělali kolem 202 milionů koru a jejich videa mají přes 3,4 miliardy shlédnutí.

4) Lindsey Stirling - 143 milionů korun

Pokud se o někom dá mluvit jako o nové Vanesse Mae, tak je to právě houslistka Lindsey Stirling. Její příběh začal v roce 2007, kdy jí odmítla nahrávací společnost dát smlouvu. Situaci Lindsey vyřešila tak, že začala nahrávat videa na You Tube. Mezi její nejslavnější věci patří covery známých písní například All of Me od Johna Legenda. Její nejoblíbenější video, které má 131 milionů shlédnutí, představuje její vlastní tvorbu - píseň Crystallize. Celkově mají její videa přes miliardu shlédnutí a za minulý rok si Stirling vydělala 143 milionů korun.